Connect with us

ANSM classificeert HHC en twee van zijn derivaten als verdovende middelen

Gepubliceerd

on

HHC verboden in Frankrijk

Zoals aangekondigd door de minister van Volksgezondheid, en na evaluatie door het Franse nationale agentschap voor drugsveiligheid, zullen hexahydrocannabinol (HHC) en twee van zijn derivaten, HHC-acetaat (HHCO) en hexahydroxycannabiphorol (HHCP), vanaf dinsdag 13 juni 2023 worden opgenomen op de lijst van verdovende middelen.

PUBLICITE

De productie, marketing en consumptie ervan zal daarom op dezelfde datum verboden zijn in Frankrijk, dat zich aansluit bij veel landen in Europa die het al verbieden.

PUBLICITE

HHC, HHCO, HHCP: waar hebben we het over?

.
HHC wordt verkregen door een chemisch proces van hydrogenering van CBD. Van de synthetische molecule, die in zeer lage doses en alleen in zaden in het wild voorkomt, wordt gezegd dat het psychotrope effecten produceert die vergelijkbaar zijn met de effecten die worden ervaren wanneer THC wordt geconsumeerd. Vooral verkocht op het internet en in CBD-winkels, HHC wordt geleverd in de vorm van een destillaatachtig extract dat vervolgens kan worden toegevoegd aan oliën, harsen, vapes of voedselderivaten, of op hennepbloemen kan worden gespoten. De concentratie HHC in producten die op de markt worden verkocht varieert en kan oplopen tot 99%, afhankelijk van de vorm en het merk.

Volgens ANSM geeft monitoring door het nationale netwerk voor verslavingsbewaking aan dat het gebruik van HHC momenteel toeneemt in Frankrijk, soms zonder medeweten van gebruikers die denken dat ze een ander product innemen, zoals CBD.

Volgens feedback van verschillende bronnen heeft HHC een aanzienlijk deel van de omzet van CBD-winkels en online verkoop ingenomen, wat de aantrekkingskracht van een ‘legaal’ verkocht product aantoont. Zullen fabrikanten deze classificatie aanvallen zoals ze deden met CBD? Meer in de volgende aflevering.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed