Connect with us

Arkansas wil zijn medische cannabisprogramma uitbreiden en zelfteelt toestaan

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Arkansas
Volg ons op Facebook

In een poging om de toegang tot medische cannabis in Arkansas uit te breiden, zal een grondwetswijziging worden ingediend om de in 2016 geratificeerde wet te versterken. Het voorgestelde amendement, geleid door een groep die bekend staat als Arkansansans for Patient Access, omvat verschillende voorstellen voor patiënten.

PUBLICITE

Toegang en zelfzorg

Amendement 2024 omvat een breed scala aan hervormingen om de toegang voor patiënten en de duurzaamheid te verbeteren. Een van de belangrijkste bepalingen is de afschaffing van de vergoeding van $50 voor het verkrijgen of vernieuwen van medische cannabis kaarten, evenals de verlenging van de geldigheidsduur van de kaart van één naar drie jaar. Deze maatregelen zijn bedoeld om de financiële lasten voor patiënten te verlichten en de administratieve procedures van het programma te stroomlijnen.

Het amendement stelt ook voor om de certificeringsbevoegdheid uit te breiden naar apothekers, nurse practitioners en medisch assistenten. Deze inclusieve aanpak is bedoeld om geografische verschillen in toegang tot medicinale cannabis aan te pakken door een breder scala aan gezondheidswerkers toe te staan cannabis voor te schrijven aan patiënten. Daarnaast verbreedt het amendement de reikwijdte van in aanmerking komende aandoeningen, waardoor zorgverleners medicinale cannabis kunnen aanbevelen voor elke invaliderende aandoening die het therapeutische gebruik ervan rechtvaardigt.

Het wetsvoorstel wil patiënten ook toestaan hun eigen cannabisplanten te kweken. In tegenstelling tot de wetgeving van 2016, die persoonlijke kweek verbood, staat de voorgestelde wijziging kaarthouders toe om maximaal zeven volwassen en zeven onrijpe planten te kweken. Deze historische stap in de richting van zelfvoorziening zou niet alleen patiënten mondiger maken, maar bevordert ook een meer inclusief en duurzaam medisch cannabisecosysteem.

Geen recreatieve cannabis in de staat om patiënten te beschermen

Melissa Fults en David Couch, twee overtuigde voorstanders van cannabis die vochten tegen een voorgestelde legalisatie van cannabis in 2022, werkten voor de grondwetswijziging van dit jaar.

PUBLICITE

Hun standpunt tegen het 2022 Arkansas Adult Use Cannabis Amendment, dat cannabis voor volwassenen wilde legaliseren, was eenvoudig: ze waren bezorgd over de mogelijke negatieve gevolgen voor het medische cannabis programma van de staat, omdat ze vreesden dat de recreatieve vraag voorrang zou krijgen op de behoeften van patiënten en dat het aanbod alleen in handen zou komen van een kleine en al niet meer opengestelde industrie.

Couch sloot zich aan bij deze gevoelens en bekritiseerde het amendement 2022 vanwege de vermeende bevoordeling van gevestigde spelers in de industrie. Fults en Couch werkten samen met belangrijke spelers, waaronder Robert McLarty, Nate Steele en de Arkansas Cannabis Industry Association, om een voorstel op maat te ontwikkelen om de tekortkomingen van het medische programma aan te pakken en tegelijkertijd een van de kernprincipes te behouden: toegang voor patiënten.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed