Connect with us

Aurora Cannabis sluit zijn laatste productielocatie in Denemarken

Gepubliceerd

on

Aurora Cannabis in Denemarken

De Canadese producent Aurora Cannabis sluit zijn laatste faciliteiten in Denemarken en zal de Europese aanvoer vanuit Canada hervatten, een zet die moet helpen de kosten te verlagen.

PUBLICITE

De stap komt meer dan een jaar nadat het bedrijf zijn Nordic Sky-faciliteit in Odense, ook in Denemarken, verkocht voor ongeveer €5 miljoen.

“Dit is geen reflectie op onze Europese activiteiten, want die blijven sterk, met gezonde marges en groeivooruitzichten,” vertelde een woordvoerder van Aurora aan MJBizDaily.

“De Scandinavische vestiging had echter te maken met vele unieke uitdagingen die buiten onze controle lagen en die ondanks onze inspanningen niet overwonnen konden worden.”

Een gecompliceerde opzet in Europa

De release maakt een einde aan een moeilijke periode voor Aurora op de Deense markt. Begin 2018 had Aurora overwogen om Europa’s “grootste” producent van medicinale cannabis in Denemarken te creëren toen het plannen onthulde om de tweede gelicentieerde kweker te worden die een faciliteit in het Scandinavische land zou bouwen na Canopy Growth.

PUBLICITE

Er werd verwacht dat de faciliteit een indrukwekkende 130 ton medische cannabis per jaar zou produceren, veel meer dan de Europese markt op dit moment vraagt.

Duitsland, dat de grootste medische cannabismarkt in Europa is, importeerde in 2022 slechts 25 ton cannabis voor medische of wetenschappelijke doeleinden, met een stijging van 19% ten opzichte van de 20.769 kilogram die in 2021 werd geïmporteerd.

Een paar maanden voordat Aurora zich in 2018 aan Denemarken verbond, onthulde rivaliserende producent Canopy Growth Corp. plannen om zijn eigen productielocatie van 4 hectare in Odense op te zetten. Canopy verkocht de faciliteit uiteindelijk in 2021 aan het Australische Little Green Pharma.

In een conference call met analisten op woensdag zei Miguel Martin, CEO van Aurora, dat de sluiting in Denemarken deel uitmaakt van een kostenbesparingsplan van ongeveer C$40 miljoen, dat naar verwachting op 31 maart 2024 zal zijn voltooid.

PUBLICITE

“We hebben de beslissing genomen om onze Scandinavische productiefaciliteit in Denemarken te sluiten en zullen [Europa] bevoorraden vanuit onze Canadese faciliteiten, die veel lagere kosten per eenheid hebben en een veel betrouwbaardere aanvoer,” zei CFO Glen Ibbott.

“We geloven dat we hierdoor nog concurrerender kunnen zijn op een groeiende Europese markt.”

Martin noemde drie “belangrijke” uitdagingen in verband met de Deense faciliteit.

“Ten eerste heeft de regelgeving rond wat de traditionele sanering van ziekteverwekkers zou zijn – of het nu gaat om echte meeldauw of andere dingen – in die faciliteit het moeilijk gemaakt om dezelfde opbrengst en productie te krijgen die we in Canada krijgen”, vertelde de CEO aan analisten.

“Ten tweede liet de grootte van die kassen niet dezelfde productie-efficiëntie toe die we in onze indoorfaciliteiten in Canada krijgen.”

Tot slot zei Martin dat de Europese markten, “om wat voor reden dan ook”, Canadese producten als kwalitatief beter en waardevoller beschouwen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed