Connect with us

Minder incidenten tussen jongeren en de politie na de legalisering van cannabis in Canada

Gepubliceerd

on

De relatie tussen jongeren en de politie als het gaat om cannabis

De legalisering van cannabis in Canada heeft geleid tot een daling van het aantal incidenten tussen jongeren en de politie, zo blijkt uit gegevens die eerder dit voorjaar zijn gepubliceerd.

PUBLICITE

De bevindingen, in april gepubliceerd in het tijdschrift Drug and Alcohol Dependence, tonen aan dat de Canadian Cannabis Act, die al vijf jaar van kracht is, “in verband is gebracht met een significante vermindering van door de politie gemelde cannabisgerelateerde overtredingen voor zowel mannen als vrouwen” onder burgers van 12 tot 17 jaar.

Kijkend naar politiegegevens tussen 1 januari 2015 en 31 december 2021 vonden onderzoekers van het Centre for Addiction and Mental Health in Toronto een percentage van 4,04 dagelijkse incidenten onder jonge vrouwen, een afname van 62,1%, en 12,42 dagelijkse overtredingen onder jonge mannen, een afname van 53%.

De Cannabis Act trad officieel in werking in Canada in oktober 2018 en legaliseerde het recreatieve gebruik van marihuana voor volwassenen van 18 jaar en ouder.

“De resultaten suggereren dat de impact van de Cannabis Act op het verminderen van cannabisgerelateerde criminaliteit onder jongeren sterk is, wat de doelstellingen van de wetgeving ondersteunt om cannabisgerelateerde criminalisering onder jongeren en de bijbehorende effecten op het Canadese strafrechtsysteem te verminderen,” schreven de onderzoekers in hun conclusie.

PUBLICITE

De onderzoekers voegden eraan toe dat er “geen bewijs was van een verband tussen cannabislegalisering en patronen van eigendoms- of geweldsmisdrijven”.

In hun review schreven de onderzoekers: “De Cannabis Act werd geassocieerd met aanhoudende en substantiële dalingen van ongeveer 50% tot 60% in nationale patronen van door de politie gerapporteerde cannabisgerelateerde criminele incidenten onder jonge mannen en vrouwen over een periode van ongeveer drie jaar na legalisatie…… Gezien het feit dat betrokkenheid bij de politie en het Canadese strafrechtsysteem voor cannabisgerelateerde criminele incidenten aanzienlijke sociale en individuele schade voor jongeren betekent, is het redelijk om te concluderen dat onze resultaten een voordeel aantonen in verband met de implementatie van de Cannabis Act.”

De onderzoekers zeiden dat ze “eerder hadden gerapporteerd dat de Canadese Cannabis Act van 2018, die jongeren toestaat om tot 5 g gedroogde cannabis of equivalent te bezitten voor persoonlijk gebruik/delen, geassocieerd was met een kortetermijn (76 dagen) postlegalisatie vermindering in politiegerapporteerde cannabisgerelateerde criminaliteit onder jongeren.”

De bevindingen komen overeen met een andere recente studie, ook gepubliceerd in Drug and Alcohol Dependence, die vond dat cannabislegalisatie in Canada niet leidde tot een toename van het aantal verkeersongevallen.

PUBLICITE

“Noch de CCL [Canadese Cannabiswet] noch de NCS [aantal cannabiswinkels per hoofd van de bevolking] zijn geassocieerd met gelijktijdige veranderingen in (verkeersveiligheids)resultaten. … In het eerste jaar van de implementatie van CRUL [recreatieve cannabiswetgeving] in Toronto werden geen significante veranderingen waargenomen in ongevallen, verkeersslachtoffers en KSI [alle weggebruikers gedood of ernstig gewond],” aldus de studie.

Een andere studie, uitgevoerd in 2021, kwam tot soortgelijke resultaten en vond “geen bewijs dat de implementatie van de cannabiswetgeving geassocieerd was met significante veranderingen in post-legalisatiepatronen van spoedeisende hulp bij verkeersongevallen voor alle bestuurders of, meer specifiek, spoedeisende hulp bij verkeersongevallen voor jonge bestuurders”.

“Gezien het feit dat de Canadese Cannabiswet het Canadese parlement verplicht om de gevolgen van de wet voor de volksgezondheid uiterlijk in 2023 te evalueren, kunnen de resultaten van deze studie empirisch bewijs leveren, niet alleen voor de Canadese beoordeling van schade-batenberekeningen, maar ook voor andere internationale rechtsgebieden die de verdiensten en schade van cannabislegaliseringsbeleid beoordelen,” aldus de studie.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed