Connect with us

Aurora geselecteerd voor uitgebreid onderzoek

Gepubliceerd

on

Aurora Cannabis Bloemen

Aurora en Ethypharm zijn opnieuw geselecteerd door de Franse Direction Générale de la Santé (DGS) als de exclusieve leveranciers van gedroogde medicinale cannabisbloemen voor het einde van de Franse therapeutische cannabis proef die is verlengd tot maart 2024.

PUBLICITE

“We zijn verheugd dat we opnieuw zijn geselecteerd om gedroogde medicinale cannabisbloemen van hoge kwaliteit te blijven leveren aan het Franse pilotprogramma. Gedreven door ons doel om de wereld open te stellen voor cannabis, blijft Aurora samenwerken met overheidsfunctionarissen, artsen en apothekers om het stigma te verminderen en de medische markten in heel Europa verder te ontwikkelen,” aldus Dr. Axel Gille, President van Aurora Europe.

Aurora en Ethypharm hebben een overeenkomst getekend om het Franse pilotprogramma, dat wordt geleid door het Franse nationale agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (ANSM), in oktober 2020 te bedienen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise van beide partijen.

Onder de voorwaarden van het exclusieve partnerschap zal Aurora medische cannabis leveren, evenals logistieke en productieondersteuning in lijn met EU GMP (Good Manufacturing Practice). Distributie en farmacovigilantie activiteiten zullen verder worden afgehandeld door Ethypharm Laboratories, de Franse verkoopdochteronderneming van Ethypharm.

Als onderdeel van de proefverlenging heeft het DGS een aanbesteding uitgeschreven voor de levering van medische cannabis in januari 2023. In maart werden Aurora Europe en Ethypharm geselecteerd om door te gaan met het leveren van medische cannabis geproduceerd volgens Europese GMP normen aan patiënten die deelnamen aan het onderzoek.

PUBLICITE

Als toegewijde partners bevestigen Ethypharm en Aurora Europe opnieuw hun inzet voor patiënten en zorgverleners om de status en toegankelijkheid van medicinale cannabis in Europa te verbeteren.

“Door Aurora’s medicinale cannabis van farmaceutische kwaliteit beschikbaar te maken in Frankrijk, willen we onze expertise op het gebied van aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, en in het bijzonder de behandeling van pijn, versterken. We zijn er trots op om samen met de Franse gezondheidsautoriteiten en professionals in de gezondheidszorg vooruitgang te boeken in dit onderzoek, waarvan we hopen dat het de waarde zal aantonen van het gebruik van medicinale cannabis om Franse patiënten te verlossen van bepaalde symptomen zoals pijn,” aldus Frédéric Arnal, CEO van Laboratoires Ethypharm.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed