Connect with us

Barbados op weg naar lancering medische cannabisindustrie

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis op Barbados

De laatste ontwikkelingen suggereren dat Barbados dichterbij is dan ooit om een nationale medicinale cannabisindustrie te lanceren. In juli kondigde de Barbados Cannabis Authority een nieuwe samenwerking aan met het technologiebedrijf GrowerIQ, dat de controle en rapportage van alle cannabisproductie op het eiland gaat beheren.

PUBLICITE

De samenwerking is bedoeld om “toonaangevende standaarden in te stellen”, niet alleen voor de ontluikende medicinale cannabisindustrie op het eiland, maar voor de hele regio.

Een woordvoerder van de Barbados Medicinal Cannabis Licensing Authority (BMCLA) vertelde Business of Cannabis: “De BMCLA is van plan door te gaan met het ontwikkelen van beleid en richtlijnen die een omgeving moeten creëren voor de industrie om doelgerichte medische cannabisproducten van hoge kwaliteit te creëren die worden geproduceerd met een kenmerkende Bajaanse smaak en een uitstekende toegevoegde waarde, en die zich kunnen onderscheiden op de internationale markt als een weerspiegeling van een creatieve Barbadiaanse visie en van grote waarde voor Barbados.”

Cannabis op Barbados

Barbados, net als de naburige Caribische eilanden, heeft een lange geschiedenis met cannabis, dus er is altijd veel vraag naar geweest.

Deze geschiedenis heeft geleid tot bijzonder strenge regels voor cannabisbezit en -teelt. Tot voor kort kon iedereen die werd beschuldigd van bezit voor persoonlijk gebruik een boete krijgen van maximaal 112.000 Amerikaanse dollar of een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, terwijl mensen die in het bezit waren van meer dan 15 gram konden worden beschuldigd van ‘handel’ en levenslang konden krijgen.

PUBLICITE

In 2019 heeft de regering van Barbadia, onder leiding van premier Mia Mottley, echter de Medical Cannabis Industry Act aangenomen, met regelgeving die in 2020 zal volgen.

De BMCLA legde uit dat de Joint Select Committee, in een poging om ervoor te zorgen dat “de uitrol zo inclusief mogelijk is”, het publiek heeft gevraagd naar zijn verwachtingen voor de medicinale cannabisindustrie.

In 2019 werd ook een “cannabis”-eenheid opgericht onder het ministerie van Landbouw, Voedselzekerheid en Voeding om de uitrol van de medicinale cannabisindustrie te vergemakkelijken, met een team dat belast is met het bestuderen en ondervragen van beste praktijken uit de hele wereld, waaronder regionale partners zoals Jamaica en St. Vincent en de Grenadines, die hun cannabisindustrie al hebben opengesteld.

“Zodra dit grondwerk was gedaan en de wetgeving na veel overleg was aangenomen, opende BMCLA haar deuren voor het publiek op 18 januari 2021.”

PUBLICITE

In december 2020, te midden van de pandemie van het Coronavirus, die de economie van het eiland zwaar had getroffen, zei Indar Weir, minister van Landbouw en Voedselzekerheid: “De industrie moet op gang komen….. (De economische voordelen zijn) iets wat we niet kunnen negeren. We moeten onze positie nu uitbuiten.”

In september 2020 werd een referendum gehouden, waarin het bezit van maximaal 14 gram cannabis werd gedecriminaliseerd, waarbij betrapte personen een boete van 200 dollar kregen in de vorm van een “fixed penalty notice”, vergelijkbaar met een verkeersboete.

Een visie voor de toekomst

Na iets minder dan twee jaar heeft de BMCLA negen licentiehouders goedgekeurd, voor een totaal van 18 licenties.

De licentiestructuur van Barbados omvat acht verschillende categorieën met verschillende niveaus, van microkwekers tot importeurs, exporteurs, laboratoria en distributeurs in de detailhandel.

De laatste categorie staat vergunninghouders toe om een ’therapeutische instelling’ op te richten, een plek waar mensen een recept voor medicinale cannabis kunnen krijgen van een apotheker en het ter plekke kunnen consumeren onder de zorg en aandacht van gezondheidswerkers.

“Dit maakt de ontwikkeling van medisch toerisme van het spa-achtige type mogelijk, waarbij de vestiging aan een strand kan liggen of op het prachtige Barbadiaanse platteland, waar je ook van de sfeer kunt genieten,” legde de regelgever uit.

Bovendien worden vergunningen verleend voor een periode van vijf jaar, inclusief alle kosten, zodat vergunninghouders “niet alleen hun bedrijf kunnen starten, maar ook de mogelijkheid hebben om te groeien zonder zich zorgen te hoeven maken over jaarlijkse verlengingskosten”.

Nu de basis is gelegd voor de bloei van de bedrijven op het eiland, markeert het nieuwe partnerschap met BMCLA het begin van de volgende fase, waarin de organisatie zich zal richten op het garanderen van kwaliteitsproducten en “transparantie om naleving van de regelgeving te garanderen en tegelijkertijd het welzijn van patiënten te waarborgen”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed