Connect with us

De Bahama’s decriminaliseren cannabis en legaliseren medisch, religieus en wetenschappelijk gebruik

Gepubliceerd

on

Decriminalisering van cannabis op de Bahama's

De Bahamaanse regering heeft een wetgevingspakket aangekondigd dat cannabis legaliseert voor medische, religieuze en onderzoeksdoeleinden. Persoonlijk bezit van kleine hoeveelheden cannabis wordt ook gedecriminaliseerd en eerdere veroordelingen voor eenvoudig bezit worden ongedaan gemaakt.

PUBLICITE

Het pakket wetsvoorstellen zou een lokaal kader creëren voor cannabisproductie en, volgens de regering, “een goed gereguleerde, veilige en gecontroleerde cannabisindustrie garanderen”.

Procureur-generaal Ryan Pinder en minister van Gezondheid en Welzijn Michael Darville kondigden de voorgestelde hervormingen aan tijdens de wekelijkse persconferentie van het kantoor van de premier afgelopen donderdag.

Pinder zei dat hij de wetsvoorstellen in oktober aan het parlement wilde voorleggen.

“Het doel zou zijn om ze tegen het einde van het kalenderjaar te behandelen, omdat er veel werk moet worden gedaan om de autoriteit op te zetten,” zei hij. “Er is de opleiding, de certificeringen, het digitale platform voor het bijhouden en voorschrijven, en dat moet allemaal gebeuren voordat de licenties worden uitgegeven.”

PUBLICITE

Als het wordt goedgekeurd, kunnen Bahamaanse artsen cannabis aanbevelen voor specifieke aandoeningen, waaronder kanker, multiple sclerose en epilepsie.

PUBLICITE

“Veel Bahamanen lijden aan slopende ziekten zoals terminale kanker, verschillende vormen van depressie die niet reageren op klinische therapie en posttraumatische stress,” zei Darville.

De veranderingen zouden ook religieus gebruik van cannabis door Rastafari’s mogelijk maken, die daarvoor speciale vergunningen zouden moeten krijgen.

Hoewel de hervormingen cannabis niet over de hele linie legaliseren, wordt het bezit van 30 gram cannabis gedecriminaliseerd, met een boete van $250 in plaats van een strafblad. Eerdere veroordelingen voor eenvoudig bezit zouden ook worden uitgewist.

Wat de productie betreft, moeten toekomstige vergunninghouders Bahamaanse staatsburgers zijn en minstens 21 jaar oud. Eigenarengroepen moeten ook een bepaald percentage Bahamanen omvatten, afhankelijk van het soort vergunning. Landbouwers moeten bijvoorbeeld voor 100% in Bahamaanse handen zijn. Analyse-, productie- en onderzoeksvergunningen moeten voor 30% in Bahamaanse handen zijn.

“We hebben een aantal vergunningen die zullen worden ingevoerd en mogelijkheden voor Bahamanen om deel te nemen, en we verwelkomen hun deelname,” zei de heer Pinder. “We geloven dat dit een positief economisch effect zal hebben.

Het systeem zou onder toezicht komen te staan van een nieuwe cannabisautoriteit van de overheid, bestaande uit negen leden die “een religieuze organisatie, het maatschappelijk middenveld en iemand uit het bankwezen, de juridische sector, de landbouw, het wetenschappelijk onderzoek, de farmacie en de medische sector” vertegenwoordigen.

Op een overheidswebsite over de voorstellen staat dat het “algemene kader niet willekeurig is; het is geworteld in onderzoek en de bevindingen van het rapport over cannabis van 2018 van het secretariaat van de Caribische Gemeenschap”. Daarnaast bestudeerden de auteurs van de wetsvoorstellen ook de regulering van cannabis in Jamaica, Barbados, Saint Vincent en de Grenadines en Canada.

“Dit zorgt ervoor dat onze wetgeving in lijn is met internationale best practices en afgestemd is op onze unieke culturele en juridische context.”

In 2018 kwamen leiders van 19 Caribische landen, waaronder de Bahama’s, Barbados, Haïti en Jamaica, overeen om “de huidige status van cannabis te herzien met het oog op herclassificatie”, onder verwijzing naar problemen met “mensenrechten en religieuze rechten” als gevolg van criminalisering, evenals “de economische voordelen” van een gereguleerde industrie.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed