Connect with us

Brazilië wil de teelt van medicinale cannabis reguleren

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis kweken in Brazilië

De regering van de Braziliaanse president Lula heeft toegezegd de teelt van cannabis voor medische doeleinden te reguleren, met name om de import van cannabis te vervangen.

PUBLICITE

Op dit moment is het kweken van cannabis alleen toegestaan op gerechtelijk bevel. In maart had het ministerie van Justitie het Hooggerechtshof al gevraagd om de teelt in het land toe te staan.

In zijn verklaring benadrukt het ministerie het belang van volledige en correcte regelgeving voor de invoer en teelt van cannabis met een laag THC-gehalte voor industriële, farmaceutische en medische doeleinden.

In een interview met Folha zei Marta Machado, Nationaal Secretaris voor Drugsbeleid, dat het legaliseren van de teelt een van de prioriteiten zou zijn op de agenda van de Nationale Raad voor Drugsbeleid (Conad). Deze raad bestaat uit leden van het Ministerie van Volksgezondheid, het Nationaal Agentschap voor Gezondheidstoezicht (Anvisa), de Federale Politie en andere portefeuilles.

Volgens Marta is het doel om het best mogelijke reguleringsmodel voor het land te bespreken, met als doel de prijs van cannabisproducten te verlagen. De Braziliaanse rechterlijke macht heeft al meer dan 2.000 individuele vergunningen afgegeven voor cannabisteelt, met weinig controles erachter.

PUBLICITE

De secretaris wijst er ook op dat er verschillende toelatingsmodellen zijn, van modellen die uitsluitend gericht zijn op de farmaceutische industrie tot modellen die kweekverenigingen erkennen. Het Ministerie van Justitie en Openbare Veiligheid (Senad) heeft geen vooropgesteld model, maar is van plan om met alle belanghebbenden een verstandig systeem van regulering, inspectie en controle te bespreken. Het doel is om misbruik te voorkomen en de lokale productie en de Braziliaanse industrie te begunstigen, die volgens de secretaris zelf goed geplaatst is om deze markt te betreden.

Medicinale cannabis zou een van de prioriteiten van de Braziliaanse regering moeten zijn. Een veelzeggend teken hiervan is de benoeming van mensen uit de sector in de Raad voor Economische, Sociale en Duurzame Ontwikkeling, bekend als de ‘Conselhão’.

Terwijl de regering over deze kwestie debatteert, werkt Anvisa ook aan nieuwe regels om de teelt van cannabis voor klinisch onderzoek te reguleren.

Uit gegevens van Anvisa blijkt dat in 2022 80.258 vergunningen werden verleend voor de invoer van producten die cannabis bevatten, een verdubbeling ten opzichte van 2021. In 2019 waren dat er 10.000.

PUBLICITE

De tweede manier om medicinale cannabis te verkrijgen is onder Resolutie 327, die het in de handel brengen van producten op basis van cannabis in apotheken toestaat, op voorwaarde dat de kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid van de producten worden beoordeeld door het regelgevend agentschap voordat de vergunning wordt verleend.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed