Connect with us

Bundesrat stemt in met legalisering cannabis in Duitsland vanaf 1 april

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Duitsland
Volg ons op Facebook

De legalisering van cannabis in Duitsland gaat door zoals gepland op 1 april, nadat wetgevers die de verschillende staten vertegenwoordigen in de Bundesrat weigerden de wetgeving voor te leggen aan een bemiddelingscommissie, wat het tijdschema met zes maanden zou hebben vertraagd.

PUBLICITE

Terwijl de Bondsdag de maatregel om cannabis te legaliseren vorige maand goedkeurde, vreesden voorstanders dat de Federale Raad tijdens een vergadering op vrijdag zou stemmen om doorverwijzing naar een commissie aan te bevelen.

Maar dat gebeurde niet, wat betekent dat de wet, die bezit en thuisteelt legaal maakt en Cannabis Social Clubs toelaat om cannabis te verdelen onder hun leden, van kracht wordt op 1 april. Clubs zullen op 1 juli open kunnen gaan.

Om deze vertraging te voorkomen, presenteerde minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, die al maanden de leiding heeft over het cannabisplan van de regering, voorafgaand aan de stemming een “protocolverklaring” aan de Federale Raad, bedoeld om tegemoet te komen aan de zorgen van de leden over zaken als preventie voor jongeren, kleinere teeltgroottes en zoneringsvereisten voor sociale clubs die uiteindelijk marihuana aan volwassenen zouden kunnen distribueren.

Hoewel de door Lauterbach voorgestelde protocolverklaring niet wettelijk bindend was, werkte de strategie uiteindelijk wel, aangezien het orgaan de regeling duidelijk accepteerde en niet voor bemiddeling stemde.

PUBLICITE

“De strijd was het waard, cannabislegalisering komt eraan op paasmaandag!” zei Lauterbach vrijdag in een post op sociale media.

“We vragen jullie om deze nieuwe kans verantwoord te gebruiken en kinderen en jongeren te helpen beschermen. Ik hoop dat dit het begin van het einde is voor de zwarte markt van vandaag.”

Wat zal de legalisatie van cannabis in Duitsland mogelijk maken?
Volwassenen van 18 jaar en ouder mogen tot 25 gram cannabis bij zich hebben voor eigen gebruik.

Consumptie in het openbaar is toegestaan, op voorwaarde dat dit niet gebeurt in het zicht van kinderen of in de buurt van sportfaciliteiten. Consumptie is ook verboden in voetgangersgebieden tussen 7 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds.

Volwassenen mogen thuis tot 50 gram cannabis opslaan en drie planten kweken.

Vanaf 1 juli kunnen Cannabis Social Clubs op beperkte schaal cannabis kweken en kopen. Deze clubs hebben maximaal 500 leden en zijn voorbehouden aan Duitse ingezetenen.

Cannabis blijft illegaal voor minderjarigen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed