Connect with us

Vreugdevolle taferelen vieren de legalisering van cannabis in Duitsland. Wat gebeurt er nu?

Gepubliceerd

on

Viering van de legalisering van cannabis in Duitsland
Volg ons op Facebook

Om middernacht op paasmaandag verzamelden ongeveer 1.500 mensen zich voor de imposante Brandenburger Tor in Berlijn om de inwerkingtreding van de Duitse legalisering van cannabisgebruik voor volwassenen te vieren.

PUBLICITE

PUBLICITE

Vanaf 1 april 2024 mogen Duitse volwassenen van 18 jaar en ouder legaal cannabis bezitten en consumeren, en thuis drie planten kweken.

Vanaf juli kunnen Cannabis Clubs tot 500 leden ontvangen die de oogst van de club delen. Voor deze clubs gelden strikte beperkingen: consumptie op het terrein is niet toegestaan, leden kunnen maar lid zijn van één club tegelijk en alleen Duitse ingezetenen kunnen lid zijn.

Er geldt een maandelijkse distributielimiet van 50 gram per lid, of 30 gram voor leden onder de 21 jaar.

Hoewel het reguleringsmodel dat de Duitse overheid heeft gekozen voorlopig niet commercieel is, liggen er marktkansen in de medische cannabissector. Artsen zullen niet langer een recept voor verdovende middelen nodig hebben om cannabis voor te schrijven, wat de toegang tot het medicijn zal vereenvoudigen.

PUBLICITE

“De Duitse hervorming betekent een aanzienlijke vooruitgang in de toegang van patiënten tot medicinale cannabis en de liberale benadering van cannabis die we nodig hebben,” zei Dirk Heitepriem, hoofd externe zaken bij Aurora Europe, in een verklaring.

“Met de declassificatie van cannabis hebben meer patiënten toegang tot behandeling, wat onze toewijding aan het bewustzijn van patiënten en volledige toegang tot kwalitatieve medische cannabis versterkt. De verbeterde toegang van vandaag onderstreept onze toewijding aan progressieve verandering”.

Duitsland heeft verklaard dat het een ’tweede pijler’ van legalisatie wil nastreven, die zich zou richten op regionale proefprojecten met commerciële toeleveringsketens. Het is echter onduidelijk of de Duitse regering de tijd en het politieke kapitaal heeft om deze tweede pijler te realiseren voor de volgende verkiezingen, die gepland staan voor oktober 2025.

Cannabisproefprogramma’s zijn een populaire hervormingsaanpak geworden in Europa. Nederland en Zwitserland hebben bijvoorbeeld proefprogramma’s geïntroduceerd voor gebruik door volwassenen. Deze aanpak stelt sommige gemeenten in staat om het aanbod en de verkoop nauwlettend in de gaten te houden en onderweg gegevens te verzamelen. Malta was het eerste land in Europa dat cannabis legaliseerde voor volwassenen en koos voor een reguleringsmodel rond Cannabisclubs, maar de regelgevers hebben duidelijk gemaakt dat ze niet van plan zijn een ‘gecommercialiseerde markt’ toe te staan.

Canada en Uruguay zijn de enige landen waar cannabis volledig legaal is voor volwassenen, met toegestane teelt en verkoop. Duitsland is daarmee het tweede G7-land na Canada dat cannabis voor volwassenen legaliseert en nationaal reguleert en het 3e in Europa na Malta en Luxemburg.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed