Connect with us

Californische cannabis, bekend om zijn (kunstmatig) hoge THC-gehalte, wordt plotseling minder krachtig

Gepubliceerd

on

THC-gehalte van cannabis in Californië
Volg ons op Facebook

Californië heeft de reputatie een aantal van de potentste cannabisvariëteiten te produceren. Recente gegevens van analysebedrijf Headset laten echter een verrassende trend zien: het THC-gehalte van cannabis in de Golden State daalt. Deze ontwikkeling, die sommigen voor een raadsel stelt, wijst op bredere veranderingen binnen de cannabisindustrie van de staat.

PUBLICITE

De daling van het THC-gehalte

Volgens gegevens die zijn verzameld door Headset, is het mediane THC gehalte van cannabisbloemen de afgelopen zes maanden opvallend gedaald, met een bijzonder scherpe daling van 7% alleen al in de afgelopen drie maanden. Hoewel dit op het eerste gezicht onbeduidend lijkt, weerspiegelt het significante veranderingen binnen de Californische cannabismarkt.

Critici klagen al lange tijd over de onnauwkeurigheid van de THC-niveaus die worden vermeld op cannabisproducten in Californië, met opgeblazen cijfers en misleidende informatie. Het probleem wordt veroorzaakt door economische stimulansen voor cannabiswinkels om producten met een hoog THC-gehalte tegen hoge prijzen op de markt te brengen. Recente inspanningen van de staatsautoriteiten om de regelgeving aan te scherpen en de handhavingsmechanismen te verbeteren, beginnen echter tastbare resultaten op te leveren.

Zach Eisenberg, vice-president van Anresco Laboratories, benadrukt van SFGate de impact van regelgevende interventies op THC-gehalte testen. Het rapport merkt op dat strengere handhavingsmaatregelen, waaronder hogere boetes en schorsingen van licenties, het moeilijker hebben gemaakt om testresultaten te manipuleren. Bovendien toont de introductie van een nieuwe THC-berekeningsmethode in januari een gezamenlijke inspanning om de nauwkeurigheid en transparantie van cannabistests te verbeteren.

Eisenberg verwacht dat deze neerwaartse trend in gelabelde potentie zal aanhouden nu oudere producten worden getest met behulp van bijgewerkte methodologieën. Hij verzekert consumenten echter dat de fundamentele samenstelling van cannabis onveranderd blijft en dat de potentiecijfers gewoon een nauwkeurigere weergave zijn.

PUBLICITE

Vanuit het perspectief van de industrie betekenen deze ontwikkelingen een paradigmaverschuiving naar meer verantwoordelijkheid en integriteit. Naarmate de regelgeving strenger wordt, worden cannabisproducenten gedwongen zich te houden aan strenge normen voor productetikettering en testen, in tegenstelling tot de zwarte markt. Dit kan niet alleen helpen om wettelijke risico’s te beperken, maar ook om een reputatie van betrouwbaarheid en authenticiteit op te bouwen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed