Connect with us

Californische cannabis, bekend om zijn (kunstmatig) hoge THC-gehalte, wordt plotseling minder krachtig

Gepubliceerd

on

THC-gehalte van cannabis in Californië

Californië heeft de reputatie een aantal van de potentste cannabisvariëteiten te produceren. Recente gegevens van analysebedrijf Headset laten echter een verrassende trend zien: het THC-gehalte van cannabis in de Golden State daalt. Deze ontwikkeling, die sommigen voor een raadsel stelt, wijst op bredere veranderingen binnen de cannabisindustrie van de staat.

PUBLICITE

De daling van het THC-gehalte

Volgens gegevens verzameld door Headset is het mediane THC-gehalte van cannabisbloemen de afgelopen zes maanden opvallend gedaald, met een bijzonder scherpe daling van 7% alleen al in de afgelopen drie maanden. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien niet significant lijkt, weerspiegelt het belangrijke veranderingen binnen de Californische cannabismarkt.

Critici klagen al lange tijd over de onnauwkeurigheid van de THC-niveaus die worden vermeld op cannabisproducten in Californië, met opgeblazen cijfers en misleidende informatie. Het probleem wordt veroorzaakt door economische stimulansen voor cannabiswinkels om producten met een hoog THC-gehalte tegen hoge prijzen op de markt te brengen. Recente inspanningen van de staatsautoriteiten om de regelgeving aan te scherpen en de handhavingsmechanismen te verbeteren, beginnen echter tastbare resultaten op te leveren.

Zach Eisenberg, vice-president van Anresco Laboratories, benadrukt van SFGate de impact van regelgevende interventies op THC-gehalte testen. Het rapport merkt op dat strengere handhavingsmaatregelen, waaronder hogere boetes en schorsingen van licenties, het moeilijker hebben gemaakt om testresultaten te manipuleren. Daarnaast toont de introductie van een nieuwe THC-berekeningsmethode in januari een gezamenlijke inspanning om de nauwkeurigheid en transparantie van cannabistests te verbeteren.

Eisenberg verwacht dat deze neerwaartse trend in de gelabelde potentie zal aanhouden nu oudere producten worden getest met behulp van bijgewerkte methodologieën. Hij verzekert consumenten echter dat de fundamentele samenstelling van cannabis onveranderd blijft en dat de potentiecijfers gewoon een nauwkeurigere weergave zijn.

PUBLICITE

Vanuit het perspectief van de industrie betekenen deze ontwikkelingen een paradigmaverschuiving naar meer verantwoordelijkheid en integriteit. Naarmate de regelgeving strenger wordt, worden cannabisproducenten gedwongen zich te houden aan strenge normen voor productetikettering en testen, in tegenstelling tot de zwarte markt. Dit kan niet alleen helpen om wettelijke risico’s te beperken, maar ook om een reputatie van betrouwbaarheid en authenticiteit op te bouwen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed