Connect with us

Het faillissement van de grootste cannabisdistributeur van Californië stuurt schokgolven door de industrie

Gepubliceerd

on

Herbl gaat failliet in Californië
Volg ons op Facebook

Het recente faillissement van Herbl, een van de grootste cannabisdistributiebedrijven in Californië, heeft schokgolven door de Californische cannabisindustrie gestuurd.

PUBLICITE

Herbl was ooit een belangrijke speler met een productverkoop van $700 miljoen in 2022, maar de ondergang van Herbl benadrukt diepgewortelde problemen in de Californische cannabismarkt, waardoor bezorgdheid ontstaat over onbetaalde rekeningen, belastingverplichtingen en de bredere problemen waarmee bedrijven in de sector te maken hebben.

De snelle opkomst en ondergang van Herbl

Herbl, opgericht in 2016, is snel gegroeid en is een belangrijke speler geworden op de legale cannabismarkt van Californië. Het succes van het bedrijf werd gebouwd op talrijke exclusieve distributiedeals met grote merken en aanzienlijke investeringscapaciteit. Maar een reeks tegenslagen, waaronder het verlies van een belangrijk contract met Raw Garden in januari 2022, markeerde het begin van de neergang van Herbl.

Volgens MJBizDaily, heeft de ineenstorting van Herbl tientallen miljoenen dollars aan onbetaalde rekeningen achtergelaten bij andere cannabisbedrijven in de staat, wat zorgen baart over de stabiliteit van de Californische cannabisindustrie. Tyler Kearns, oprichter en CEO van het in Sacramento gevestigde cannabisbedrijf Seven Leaves, denkt dat de gevolgen wijdverspreid zullen zijn. Hij zei dat het faillissement van Herbl “misselijkmakend” was en dat zijn bedrijf $880.000 schuldig is aan Herbl.

De ondergang van Herbl is geen geïsoleerd incident, maar maakt eerder deel uit van een bredere trend in de Californische cannabissector. Het distributiemodel van de staat, dat vereist dat merken verkopen via gelicentieerde distributeurs, heeft een complex web van financiële transacties gecreëerd. Merken hebben moeite met het innen van betalingen, wat een kettingreactie teweegbrengt bij leveranciers, distributeurs en winkeliers.

PUBLICITE

Wesley Hein, voorzitter van de Cannabis Distribution Association, benadrukte de bredere implicaties van de ondergang van Herbl en zei dat het zou moeten dienen als een “wake-up call voor beleidsmakers”. Hein benadrukte de noodzaak van onmiddellijke actie om problemen op het gebied van regelgeving, belastingen en illegale markten aan te pakken en benadrukte de kwetsbaarheid van de industrie.

Domino-effect

Verschillende Californische cannabisbedrijven begonnen in het voorjaar betalingsproblemen met Herbl te melden, waarbij onbetaalde of gedeeltelijk betaalde facturen de afgelopen weken steeds vaker voorkwamen. Deze financiële druk heeft een domino-effect gehad en heeft de hele toeleveringsketen van kwekers tot winkeliers beïnvloed. De CEO van Ciencia Labs, Ben Mitchell, onderstreepte de problemen waarmee merken te maken hebben die betaald proberen te krijgen: “Helaas worden we niet betaald door Herbl”.

Het faillissement van Herbl wijst ook op de moeilijkheden waarmee cannabisbedrijven te maken hebben in Californië, waar de regels strenger zijn dan in andere sectoren. Waarnemers zeggen dat het gebrek aan overheidsinterventie in het geval van Herbl vragen oproept over de steun voor cannabisbedrijven, vooral in vergelijking met andere worstelende sectoren.

Er zijn verschillende rechtszaken aangespannen door ontevreden merken op zoek naar genoegdoening. Ali Jamalian, eigenaar van Sunset Connect, heeft een rechtszaak aangespannen waarin hij leidinggevenden van Herbl beschuldigt van fraude en het aangaan van contracten zonder de intentie om te betalen. Herbl is momenteel minstens $2,2 miljoen schuldig aan verschillende cannabismerken en verwacht $1,9 miljoen van retailers die de distributeur niet hebben betaald.

PUBLICITE

Adam Cavanaugh, voorzitter van de Cannabiz Credit Association, legde de nadruk op de moeilijkheden waarmee schuldeisers in de cannabisindustrie te maken hebben en noemde het gebrek aan toegang tot traditionele faillissementsbescherming. Het ontbreken van dergelijke bescherming vormt een aanzienlijk risico voor bedrijven die zaken doen met cannabis-gerelateerde entiteiten, waardoor het moeilijker wordt om onbetaalde schulden te innen.

Een waarschuwend verhaal voor de industrie

De ondergang van Herbl is een waarschuwing voor de Californische cannabisindustrie. Naast de gevolgen van het faillissement van Herbl, vormen het bredere regelgevingslandschap, belastingkwesties en concurrentie van de illegale markt belangrijke bedreigingen voor de levensvatbaarheid van de industrie. Het lot van HERBL moet niet alleen aanzetten tot nadenken over de specifieke omstandigheden, maar ook dienen als katalysator voor diepgaandere veranderingen in de cannabiswetgeving van de staat.

 

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed