Connect with us

Canada start een forum om de uitdagingen voor de cannabisindustrie te bespreken

Gepubliceerd

on

Forum over cannabis in Canada
Volg ons op Facebook

De Canadese federale overheid kondigde onlangs de oprichting aan van het Cannabis Industry Forum, dat het bewustzijn wil vergroten van de uitdagingen waar de cannabissector voor staat.

PUBLICITE

Aan het forum, dat wordt voorgezeten door Hugo Alves, CEO van Auxly Cannabis Group, nemen belangrijke spelers uit de sector deel zoals Philippe Dépault (Quebec Craft Cannabis), Taylor Giovannini (Oceanic Relief), Beena Goldenberg (Organigram), Raj Grover (High Tide), David Klein (Canopy), Miguel Martin (Aurora), Rosy Mondin (Soma Labs Scientific) en Tyler Robson (SNDL), die verschillende segmenten van de cannabismarkt vertegenwoordigen, met uitzondering van micro-licenties en kleine spelers.

De aankondiging van het forum komt bijna twee jaar na het oorspronkelijke voornemen van de regering om een dergelijk platform op te richten. Ondanks deze vertraging heeft Canada’s minister van Innovatie, Wetenschap en Industrie
François-Philippe Champagne het belang van het forum, dat innovatie wil stimuleren en industriële barrières wil wegnemen om de concurrentiepositie van Canada op de wereldmarkt te waarborgen.

Uitdagingen en kansen voor de Canadese cannabisindustrie

De Canadese cannabisindustrie staat voor tal van uitdagingen, die hebben geleid tot faillissementen van bedrijven en de opeenstapeling van belastingschulden.

Hoewel de oprichting van het forum een helpende hand is van de overheid, blijven er vragen over het selectieproces voor forumleden en hoe transparant de overheid is in het verzekeren van de inclusie van verschillende demografische groepen en bedrijfsgroottes.

PUBLICITE

Het gebrek aan duidelijkheid rond deze aspecten wekt bezorgdheid bij belanghebbenden in de Canadese cannabisindustrie over de effectiviteit van het forum bij het echt vertegenwoordigen van de belangen van alle belanghebbenden in de cannabisindustrie.

Tegelijkertijd is een panel van deskundigen onder voorzitterschap van Morris Rosenberg belast met de herziening van de cannabiswetgeving. Het panel werd opgericht in 2022 en publiceerde afgelopen oktober een voortgangsrapport voordat het zijn aanbevelingen tegen maart 2024 indient. Een Gezondheid Canada rapport heeft al onthuld dat hoge vergoedingen opgelegd aan Canadese cannabis bedrijven de industrie verhinderen om winst te maken.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed