Connect with us

Canada stelt wijzigingen in de cannabiswetgeving voor om de last voor de industrie te verlichten

Gepubliceerd

on

Veranderingen in de cannabiswetgeving in Canada
Volg ons op Facebook

De Canadese regering heeft een reeks amendementen voorgesteld op de federale cannabisregelgeving om enkele van de moeilijkheden waarmee producenten en distributiebedrijven te maken hebben te verlichten. De wijzigingen, voorgesteld door Health Canada, zijn bedoeld om processen te stroomlijnen, administratieve lasten te verminderen en een efficiëntere regelgeving te bevorderen.

PUBLICITE

Grootste wijzigingen in cannabisregelgeving

In de meest recente Canada Gazette, gepubliceerd afgelopen vrijdag, geeft Health Canada aan dat de wijzigingen zullen resulteren in jaarlijkse netto baten van ongeveer $41 miljoen in termen van administratieve en nalevingskostenbesparingen.

“Health Canada erkent dat bepaalde regelgevende maatregelen efficiënter en gestroomlijnder kunnen worden gemaakt zonder de doelstellingen van volksgezondheid en veiligheid in gevaar te brengen.”

Verpakkings- en aangiftevereisten

Een van de belangrijkste wijzigingen heeft betrekking op de verpakkingsvoorschriften voor cannabisproducten. Volgens de voorgestelde wijzigingen mogen producenten buitenverpakkingen in bulk gebruiken om individuele verpakkingen in te bewaren. Verwacht wordt dat deze verandering de verpakkings- en distributielogistiek zal vereenvoudigen, wat zal leiden tot kostenbesparingen voor producenten.

Daarnaast zorgen de wijzigingen voor meer flexibiliteit in het ontwerp van de verpakking. Dit omvat het toestaan van verschillende kleuren voor deksels en verpakkingen, uitgesneden vensters of transparante verpakkingen, evenals het gebruik van QR-codes op verpakkingen. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de toegang van consumenten tot informatie te verbeteren en tegelijkertijd te voldoen aan de wettelijke normen.

PUBLICITE

Reduceren van administratieve en nalevingskosten

Door enkele van de meest belastende regels te schrappen, zoals de noodzaak van papieren fact sheets en de vereiste om meldingen in te dienen voor elk nieuw vers of gedroogd cannabisproduct, hoopt de overheid de activiteiten van cannabisbedrijven te stroomlijnen.

Daarnaast wordt de verkoop en distributie van cannabispollen toegestaan en hoeven producenten niet langer een jaarverslag in te dienen over promotie-inspanningen of kweekafval. Deze veranderingen zijn bedoeld om de operationele last voor producenten te verlichten, zodat ze zich meer kunnen richten op innovatie en marktgroei.

Consolidatie en marktuitdagingen

De voorgestelde wijzigingen komen op een kritisch moment voor de Canadese cannabisindustrie, die sinds de legalisatie in 2018 te maken heeft gehad met grote uitdagingen sinds de legalisatie. Kwesties zoals faillissementen en marktconsolidatie hebben de industrie geteisterd, gedreven door een overaanbod van cannabis en de daaruit voortvloeiende financiële druk. In december leidde het overaanbod tot onverkochte cannabisproducten ter waarde van 53,7 miljoen dollar.

Eerder dit jaar deed een groep, georganiseerd door de federale overheid, 54 aanbevelingen om deze problemen aan te pakken. De voorgestelde wijzigingen maken deel uit van een bredere inspanning om deze aanbevelingen te implementeren en een gunstiger regelgevingsklimaat voor de cannabisindustrie te creëren.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed