Connect with us

Inleiding tot cannabis

Hoe weet ik of ik cannabis zaden van goede kwaliteit heb?

Cannabis zaden

Heb je een wietzaadje maar weet je niet of het goed is? Geen probleem. Er zijn een paar trucjes die je kunt gebruiken om erachter te komen of je verzamelzaadjes van goede kwaliteit zijn.

PUBLICITE

Wat te zoeken in een gezond cannabiszaadje

Een snelle blik op je zaden kan je al veel vertellen. Hier zijn een paar dingen waar je op kunt letten:

  • Donkere kleur: goede cannabiszaden zijn bruin, zwart en/of grijs. Witte of groene zaden zijn onvolgroeid en zullen waarschijnlijk niet ontkiemen. Je zaadje moet ook rondom strepen of vlekken hebben
  • Glanzende schil: een gezond zaadje heeft een dun wasachtig laagje eromheen en ziet er licht glanzend uit
  • Harde schil: je moet lichtjes in een zaadje kunnen knijpen zonder dat het verbrijzelt. Als een zaadje gemakkelijk kneust tussen je vingers, is het zaadje waarschijnlijk dood of zwak en zal het niet goed groeien
  • Geen scheurtjes: controleer het hele zaadje om er zeker van te zijn dat er geen kleine scheurtjes of gaatjes zijn. Hierdoor zal het zaadje waarschijnlijk niet ontkiemen

Hoe test je je cannabiszaden

?
Er zijn ook een paar methodes om je cannabis zaden te testen.

Methode #1: de flotatietest

Dit is een geweldige test die werkt voor veel verschillende zaden. Neem je zaden en laat ze vallen in een kopje gevuld met lauw water, niet te heet, en wacht dan een paar uur. Als ze zinken, zijn ze waarschijnlijk klaar om te gaan. Als ze drijven, zijn ze waarschijnlijk dood en zullen ze niet ontkiemen.

Je moet de drijftest echter alleen doen als je in de juiste stemming bent om je zaden te ontkiemen. Verzadiging met water kan er namelijk voor zorgen dat ze gaan schimmelen of rotten.

PUBLICITE

Proefmethode nr. 2: ontkiem je zaad

Dit klinkt voor de hand liggend, maar het is echt de beste methode. Als je echt wilt weten of een cannabiszaadje kan ontkiemen, probeer het dan te ontkiemen. De wetgeving van je land, bijvoorbeeld de Franse Cannabiswet, kan deze fase echter beperken.

Hoe weet ik of een cannabiszaadje mannelijk of vrouwelijk is

?
Helaas is er geen manier om te weten of een cannabiszaadje mannelijk of vrouwelijk is door er simpelweg naar te kijken of een eenvoudige test uit te voeren. Als je per se zaden wilt verzamelen die vrouwelijke planten voortbrengen, moet je feminiseerde cannabiszaden kopen bij je favoriete zadenbank.

Kunnen mijn cannabis zaden verlopen

?
Het korte antwoord is ja, maar als je je zaden op de juiste manier bewaart, kunnen ze meerdere jaren levensvatbaar blijven. Vochtigheid, UV-degradatie en extreme temperaturen kunnen de kwaliteit van je zaden echter aantasten.

Als je van plan bent om je zaden voor langere tijd te bewaren, zorg er dan voor dat je ze in een luchtdichte verpakking op een donkere plek bewaart. Bewaar zaden bij voorkeur in een ruimte met een stabiele temperatuur, zoals in huis en niet in een schuur of garage.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed