Connect with us

Inleiding tot cannabis

Hoe kan ik legaal cannabis zaden kopen?

Legaal cannabis zaden kopen

Zoals bij elke tuin zijn de eerste maanden van het jaar de perfecte tijd voor zelfkwekers om te beginnen met planten. Afhankelijk van waar je woont, kan het kweken van cannabis echter verboden zijn. Deze gids beantwoordt al je vragen over het kopen van cannabiszaden.

PUBLICITE

Waar kun je cannabiszaden kopen

Veel wereldberoemde zadenbanken zijn gevestigd in Nederland of Spanje. Zaadbanken leveren zaden van verschillende variëteiten, soms van verschillende kwekers.

In staten waar de wet zelfteelt voorbehoudt aan volwassenen met een medisch cannabisrecept, zijn zaden verkrijgbaar bij apotheken of via de websites van zaadbanken.

PUBLICITE

Voordat je zaden online koopt, moet je uitzoeken welke variëteit je wilt verzamelen. Veel informatie is direct beschikbaar bij de zadenbanken. Iconische variëteiten en bekende kwekers zijn meestal een goede plek om te beginnen.

Hoe weet ik of ik kwaliteitszaden heb

?
kwekers spreken van “onstabiele genetica” als de herkomst van een zaadje onbekend is of als de planten uit de zaden te veel verschillen van generatie op generatie. Als je een pakje zaden koopt, zorg er dan voor dat je de herkomst van de zaden kunt achterhalen en hoe ze gekruist zijn voordat je het zaad krijgt dat je in handen hebt. Als de geschiedenis van een zaadje niet bekend is, of als de zaadbank niet in staat is om een indicatie te geven van haar werk, dan kan de kwaliteit van het zaadje twijfelachtig zijn.

Een onervaren kweker kan een mannetje en een vrouwtje één keer kruisen en het resulterende zaad verkopen als een nieuw hybride ras, terwijl professionele kwekers hun variëteiten over het algemeen meerdere keren terugkruisen om de genetica te stabiliseren en uniforme planten te garanderen. Er bestaan een paar methoden om te weten of je kwaliteitszaden hebt.

Wat is het verschil tussen reguliere, gefeminiseerde en autoflowering zaden?

PUBLICITE

Reguliere zaden

Als je een pakje reguliere zaden koopt, krijg je een mix van mannetjes en vrouwtjes. Veel kwekers geven de voorkeur aan deze zaden omdat ze minder zijn teruggekruist dan gefeminiseerde of autoflowering zaden.

Gefeminiseerde zaden

Zaden kunnen gefeminiseerd worden, wat betekent dat ze alleen vrouwelijke planten geven. Dit verkleint het risico dat een mannetje de vrouwtjes bestuift en zaden produceert in plaats van bloemen.

Autoflowering zaden

Autoflowering planten gaan van vegetatief naar bloei naarmate ze ouder worden, niet door hun lichtcyclus te veranderen. Ze hebben een korte groeiperiode en een snelle bloeiperiode. Deze planten zijn over het algemeen kleiner dan andere, deels door hun Ruderalis afkomst.

Hoeveel kost een cannabis zaadje?
Cannabiszaden kunnen per stuk of per dozijn worden gekocht. Ze kosten ongeveer €5 per stuk, maar sommige topgenetica kosten tussen de €200 en €500 per pakje van 10 zaden.

Gefeminiseerde en autoflowering zaden kosten meer omdat ze meer werk vereisen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed