Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Weet je wat hop en cannabis gemeen hebben?

Verschillen tussen hop en hennep

Cannabis en hop kunnen een vergelijkbare smaak, geur en uiterlijk hebben. Maar weet je waarom? Er is een chemische reden voor deze overeenkomsten: de eigenschappen van terpenen.

PUBLICITE

Terpenen

Terpenen zijn de chemische elementen die cannabis en hop hun unieke geur geven. Een specifieke variëteit van cannabis of hennep wordt vaak geïdentificeerd door de geur. Hetzelfde geldt voor hop.

Terpenen beginnen hun leven als moleculen genaamd isoprenen en combineren of vermenigvuldigen zich om aromaprofielen te creëren die specifiek zijn voor elke plant.

De bekendste terpenen in hop zijn myrceen, bèta-pineen en alfa-humuleen. Deze terpenen worden ook gevonden in cannabis en zijn verantwoordelijk voor de bloemige geuren.

Oorspronkelijk

De hop die voor bier wordt gebruikt komt uit het geslacht Humulus, terwijl marijuana uit het geslacht Cannabis komt. Vroege botanici classificeerden planten op basis van hun structurele aspect. Omdat hop en Cannabis op elkaar lijken, werden ze ondergebracht in dezelfde plantenfamilie, Cannabinaceae, die later werd ingedeeld in de orde Urticales.

PUBLICITE

De bladeren van deze twee planten staan bekend als “handvormig”, d.w.z. een blad dat verdeeld is in blaadjes die lijken op de vingers van een hand (zoals het kastanjeblad).

Classificatie op uiterlijk werd uiteindelijk achterhaald. In de jaren 1990 begonnen moleculair biologen DNA-tests uit te voeren en ontdekten ze nog meer overeenkomsten tussen hop en cannabis.

Hopbloemen

Hopbloemen

Bevestiging

In 2002 bevestigde een groep Amerikaanse en Britse biologen dat de moleculaire structuurkenmerken tussen hop en cannabis erg op elkaar lijken (het CBD van hop bestaat echt). Ze stelden ook vast dat verschillende andere plantenfamilies deze kenmerken deelden en brachten alles onder in de Cannabinaceae familie.

Het is allemaal logisch!

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed