Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Wat is kief?

Kief

Heb je je altijd al afgevraagd wat het poeder op de bodem van je molen is?

PUBLICITE

Nou, we hebben een antwoord voor je: het is kief. Kief (of keef, pollen, popo, skuff) is afkomstig van de harsklieren die de cannabisplant bedekken (de trichomen) en die de terpenen en cannabinoïden bevatten die cannabis zo uniek maken. Hoewel een cannabisplant zonder trichome nog steeds cannabinoïden bevat, verzamelen de harsklieren het meeste.

Veel planten en algen hebben externe trichomen om redenen die specifiek zijn voor hun evolutie. Sommige vleesetende planten gebruiken hun kleverige trichomen bijvoorbeeld om hun prooi te vangen. Andere planten, zoals Cannabis, gebruiken ze als afweermiddel voor planteneters. Door een psychoactieve stof te produceren, desoriënteren cannabistrichomen dieren die ervan eten, waardoor ze niet worden opgegeten. De sterke geur van hars en de aparte geur trekken ook bestuivende insecten aan.

Kief extraheren

De extractie van kief is heel eenvoudig. Terwijl professionals kief oogsten met enorme zeven, of door de cannabisplanten te slaan met een soort vlegel zoals traditioneel is in Marokko, is een viertrapsmolen alles wat nodig is als het om kleine hoeveelheden gaat. Deze molens hebben een zeef die de kiefkristallen doorlaat en verzamelt op de ‘begane grond’. Hoe lichter de kleur, hoe puurder de kief.

Wat heeft dit met hasj te maken?
Het extraheren van kief is de eerste stap in het maken van hasj. In een notendop is hasj gewoon kief die verhit en geperst wordt tot een wafel. De druk en hitte breken de harsklieren af en veranderen de structuur van de cannabis. Het resultaat is een donkerder materiaal en een andere smaak en effect dan de originele kief.

PUBLICITE

Waarom is kief sterker dan wiet?
Omdat kief een extractie is van de trichomen die het grootste deel van de THC van de plant bevatten, is het over het algemeen een THC-concentraat. Medische patiënten of recreatieve gebruikers die het gebruiken hebben een kleinere dosis nodig dan ‘normale’ cannabis om dezelfde effecten te ervaren.

Bonus: Voor jullie taalvrienden: kief heeft geleid tot het werkwoord kieffen in het Duits, wat “cannabis roken” betekent, en het werkwoord kiffer in het Frans.

Hoe gebruik je kief

?
Het strooien van een flinke laag kief bovenop een bowl, joint of blunt kan de potentie van cannabis drastisch verhogen, voor een intensere en langdurigere high. Door kief toe te voegen brandt de cannabis ook langzamer, waardoor het langer duurt om het te roken. Als je een fan bent van shisha in een hookah, kun je het over de tabak strooien voordat je de hete kolen toevoegt.

Wat heeft skuff ermee te maken?
Skuff is een ander woord voor kief. In de volksmond wordt skuff soms gebruikt om kief van slechte kwaliteit aan te duiden. Meestal is skuff een synoniem voor kief en verwijst het net zo goed naar de apparatuur die wordt gebruikt om cannabishars te maken.

PUBLICITE

Marrakesh boter maken

Je kunt kief gebruiken om een partij zelfgemaakte Marrakeshboter te maken en er cakes, brownies, saladedressings en meer van te maken. Als je kief gebruikt in je favoriete edibles, vergeet dan niet dat het nog niet gedecarboxyleerd is, dus zorg ervoor dat je het blootstelt aan genoeg hitte om de THC te activeren, anders kun je teleurgesteld raken. Dat gezegd hebbende, kief is een concentraat van trichomen, dus met een klein beetje kom je een heel eind.

Maankief maken

Kief kan ook worden gebruikt om zogenaamde Moonrocks te maken. Om moonrocks te maken worden cannabisbloemen van hoge kwaliteit bedekt met heet concentraat en besprenkeld met kief. Als de moonrocks zijn uitgehard, kunnen ze worden versnipperd (gebruik geen grinder) en gerookt, wat resulteert in een zeer krachtige high.

Gemiddeld bevatten moonrocks meer dan 50% THC. Sommige mensen gebruiken ook de term ‘cannabiskaviaar’, maar technisch gezien zijn dit wietkoppen gedoopt in concentraat, zonder het laatste beetje kief.

Toevoeging aan thee of koffie

Warmte activeert cannabinoïden, dus als je kief toevoegt aan warme dranken zoals koffie of thee, kan het vergelijkbare effecten geven als edibles. Verwacht dat de effecten 30 minuten tot twee uur na consumptie beginnen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed