Connect with us

Cannabis en je lichaam

Je genen en persoonlijkheid kunnen je cannabisgebruik bepalen

gen

Een genoomwijde associatiestudie (GWAS) heeft vastgesteld dat regelmatig cannabisgebruik geassocieerd is met bepaalde persoonlijkheidskenmerken en bepaald kan worden door de psychologie en psychiatrie van individuen.

PUBLICITE

Invloed van persoonlijkheid

Afhankelijk van de gebruikte methode ontdekten de onderzoekers dat tussen 21 en 35 genen een andere expressie hebben bij regelmatige cannabisgebruikers dan bij niet-gebruikers en daarom waarschijnlijk bepalend zijn voor dit gebruik. Het meest significante gen is het CADM2-gen, geassocieerd met een lage risicoperceptie en neuroticisme, dat een aanhoudende neiging tot het ervaren van negatieve emoties kenmerkt.

Variaties in het CADM2-gen worden geassocieerd met optimistische en zorgeloze profielen, op zoek naar nieuwigheid en nieuwe ervaringen en vatbaar voor het gebruik van andere stoffen en risicovol gedrag. Andere factoren die dit gen kan beïnvloeden zijn de body mass index en gevoelens van verminderde angst. Een negatieve relatie tussen regelmatig cannabisgebruik en gewetensvol zijn is opmerkelijk.

Invloed van de psychiatrie

GWAS is een methode die wordt gebruikt om correlaties vast te stellen tussen de genetische factoren van een individu en het fenotype van ziekten. Deze studie richt zich in het bijzonder op het fenotype van schizofrenie. Met behulp van Mendeliaanse randomisatie vonden de onderzoekers zwak bewijs voor een oorzakelijk verband tussen regelmatig cannabisgebruik en schizofrenie, maar significant bewijs voor het tegenovergestelde. De aanleg voor schizofrenie zou dus een verklaring kunnen zijn voor regelmatig cannabisgebruik. Terwijl algemeen werd gedacht dat cannabis schizofrenie verergerde, bevestigen recente onderzoeken de bevindingen van deze EAEG en sommige suggereren zelfs dat CBD antipsychotische effecten heeft.

Er werden ook positieve correlaties gevonden met fenotypes die verband houden met het gebruik van en de afhankelijkheid van andere stoffen zoals tabak of alcohol, alsook met ziektefenotypes zoals hyperactiviteit en schizofrenie. Hoewel deze resultaten overtuigend zijn in epidemiologische termen, zijn er enkele kanttekeningen te plaatsen bij de relatie tussen persoonlijkheidsgenetica en cannabisgebruik. Veel mensen met uiteenlopende genetische en psychologische profielen roken regelmatig cannabis en volgens het onderzoek geldt de genetische bepaling slechts voor 11%. Van de factoren die het gebruik kunnen beïnvloeden, kan ook de sociale omgeving een belangrijke determinant zijn. Sociologische studies over dit onderwerp zouden een pluspunt zijn.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed