Connect with us

Cannabis en je lichaam

Hoe voelt het om cannabis te roken?

Wat je kunt verwachten als je cannabis rookt

Cannabis is een psychoactieve stof die bepaalde effecten teweegbrengt bij de gebruiker. Of het nu de eerste keer is dat ze cannabis roken, of de duizendste, de sensaties die cannabis teweegbrengt zijn vrijwel hetzelfde. Maar hoe voelt het nu echt om een joint te roken?

PUBLICITE

Vooreerst blijven de psychoactieve effecten van cannabis gematigd, vergeleken met andere drugs. Er komen geen monsters uit de kast en de vloer blijft (min of meer) recht. Cannabis heeft de neiging om de sensaties van het moment te versterken, ten goede of ten kwade. Een goede fysieke en mentale toestand zorgt voor een prettig moment, terwijl het tegenovergestelde kan leiden tot onprettige ervaringen. De effecten kunnen variëren, vooral afhankelijk van het individu, maar hier zijn de paar kenmerken die het vaakst optreden binnen 3 tot 15 minuten na consumptie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat cannabis elke persoon anders beïnvloedt, afhankelijk van hun stemming, consumptie, fysieke en morele toestand, geconsumeerde soorten, enz…. Hier geven we een opsomming van alle effecten die kunnen optreden na het consumeren van cannabis. Er kunnen er meerdere tegelijk optreden, of bijna geen.

De prettige effecten van cannabis

Euphoria

Het verschijnen van een glimlach, gemakkelijke humor en lachen kan optreden na cannabisgebruik. Dit hangt grotendeels af van de omgeving waarin de consument zich bevindt en van de mensen om hem heen! Als de externe factoren je niet aan het lachen maken, veroorzaakt cannabis een lichte high. Deze euforie komt van de extra dopamine die wordt aangemaakt door het effect van cannabinoïden op het centrale zenuwstelsel. De euforie kan vrij snel overgaan.

Licht

In de wolken of op de maan, de cannabis consument heeft vaak last van deze kwalificaties. Dit komt overeen met het “high” fenomeen dat de perceptie van de roker verandert. Deze sensatie mag echter de sociale mechanismen niet verstoren.

PUBLICITE

De tijd veranderen

Onder THC kan de tijd heel snel verstrijken. Of de consument nu verdiept is in een activiteit die concentratie vereist of in een eindeloze discussie verwikkeld is, de notie van tijd kan veranderen. Soms in de andere richting, waarbij de tijd langer lijkt.

Verlies van geheugen

Regelmatig cannabisgebruik kan het kortetermijngeheugen aantasten. De dag na een avondje roken vinden rokers het soms moeilijk om zich bepaalde details van de avond ervoor te herinneren. De laatste onderzoeken lijken aan te tonen dat THC aan de basis ligt van dit geheugenverlies. Het zou de geheugenactiviteiten van mitochondriën in de hippocampus remmen. Dit geldt niet voor alle consumenten en gebeurt ook niet altijd.

Veranderingen in bepaalde vitale behoeften

Eten, drinken, slapen. Cannabis beïnvloedt het endocannabinoïde systeem dat deze emoties reguleert. Het gebruik ervan kan daarom de toestand van deze functies beïnvloeden. De ontstemming komt bijvoorbeeld door een verandering in zenuwboodschappen. De neuronen die normaal gesproken verzadiging zouden moeten uitdrukken, zenden een tegenovergestelde boodschap uit, ook al was de maaltijd aanzienlijk.

Relaxatie van het lichaam

Een van de medische eigenschappen van cannabis is het ontspannen van de spieren. De effecten verschillen afhankelijk van de gerookte soort. Joggers of voetballers zullen het het meest merken als hun benen pijn doen. Het CBD (cannabidiol), een niet-psychoactieve verbinding in cannabis, zou ook effectief zijn tegen chronische pijn in spieren.

PUBLICITE

De onaangename effecten van cannabis

Cannabisgebruik leidt ook tot bijwerkingen. De gouden regel in deze gevallen is om niet in paniek te raken. Er zal je niets ernstigs overkomen. Als de symptomen aanhouden na herhaaldelijk gebruik, is cannabis gewoon niets voor jou. Geen van de symptomen kan echter je vitale diagnose bereiken en ze zullen verdwijnen na een paar uur, of zelfs na een goede nachtrust.

Paranoia

Sommige rokers ontwikkelen verschillende gradaties van paranoia na het consumeren van cannabis. Om door deze slechte fase heen te komen, is de omgeving van de roker belangrijk. En als de gebruiker alleen is, kan hij het beste proberen zijn high te verminderen. Paranoia is een fenomeen dat sommige mensen onder de knie krijgen. Door te beseffen dat er niets aan de hand is, wordt het cannabisgebruik rustiger.

Te stoned

Een onervaren gebruiker, of misbruik van spacecake, kan een cannabisconsument over de grenzen van tolerantie duwen. Als je als beginner bijvoorbeeld cannabis probeert in een Nederlandse coffeeshop, is het aan te raden om een joint gedeeltelijk of voorzichtig te trekken. Roken met meer ervaren mensen zal je ook helpen een betere tijd te hebben. Als de dosis te hoog is, kun je hoofdpijn krijgen of een plotselinge drang om te slapen. In ieder geval zal de nacht sneller voorbijgaan en word je de volgende dag fris wakker (een goede kop koffie is soms wel nodig).

Bad trip

Als je je duizelig voelt, opvliegers of koud zweet, is de beste oplossing om op een koele (niet koude) plek te gaan liggen, je ogen te sluiten en te wachten tot het overgaat. Je kunt zelfs slapen als dat nodig is. Het is altijd het beste om je in deze omstandigheden te laten vergezellen. Een bad trip is misschien wel de meest onplezierige ervaring die je met cannabis kunt hebben. Er zijn geen statistieken en iedereen reageert anders. Het kan komen door een eenmalige overdosis, of doordat je vermoeider bent dan normaal.

Deconcentratie

Dit is een beetje de keerzijde van de “high” die soms een beetje te ver in de wolken drijft. Sommigen vinden onbeperkte creativiteit in cannabis, terwijl anderen helemaal uit hun doen zijn als ze zich moeten concentreren.

De pasteuze

Het maakt niet uit hoeveel je drinkt en opnieuw drinkt, de pasty gaat niet over. Het hangt vaak af van de cannabissoort. Het is een van de beruchte bijwerkingen van cannabis, samen met rode ogen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed