Connect with us

Cannabis en je lichaam

Waarom hebben cannabisrokers rode ogen?

Rode ogen door cannabis

“Je ogen zijn rood”. Welke roker heeft deze opmerking niet gehoord na het gebruik van cannabis? Het is zelfs het herkenningsteken geworden voor gebruikers in de ogen van leraren, de politie en zelfs ouders. De spiegel heeft gesproken, “Je bent een fonsder mijn jongen”, je kunt er niet omheen, het laat een ernstige verwijding van de pupillen zien en een rode tint rond de iris.

PUBLICITE

Het is een van de steeds terugkerende vragen rond rokers: waarom worden hun ogen rood na het roken?

THC is de oorzaak van deze fysiologische verandering. Het zorgt ervoor dat bloedvaten verwijden en verhoogt de bloedstroom in het lichaam. Hierdoor worden bloedvaten die in rust nauwelijks zichtbaar zijn, groter en zwellen op in de ogen. In feite is dit de enige plek waar de toename van bloedvaten kan worden opgemerkt.

THC wordt medicinaal gebruikt om patiënten met glaucoom te behandelen, een aandoening die tot blindheid kan leiden. Deze aandoening wordt veroorzaakt door intraoculaire hypertensie, het tegenovergestelde effect van cannabis op de ogen.

Er is geen manier om aan rode ogen te ontsnappen als je cannabis gebruikt. Of het nu in een joint, een spacecake of zelfs een verdamper is, THC blijft het psychoactieve bestanddeel van cannabis. Er zijn echter een paar technieken om de test van de wantrouwende blik van de autoriteit te doorstaan.

PUBLICITE
  • Eye cool: of in het Frans, fysiologisch water. Een paar druppels in elk oog en het resultaat is binnen 5 minuten zichtbaar
  • Komkommer: Voor strakkere, uitgeruste ogen, leg een schijfje op elk oog gedurende 10 minuten
  • Pollen: Geen relatie, maar pollenallergieën die de ogen irriteren zijn nog steeds een goed excuus in de lente
  • De siësta: een grote vriend van de stoner, de siësta laadt de batterijen weer op. Pas op, als het een zware nacht is geweest, kan het tegenovergestelde effect optreden: je ogen worden helemaal leeggeblazen door de terugkeer naar het licht
  • Vasoconstrictoren: voedingsmiddelen met het tegenovergestelde effect van THC, zoals koffie of chocolade

Iedere consument reageert anders op cannabis, sommigen zullen nooit rode ogen krijgen terwijl anderen er levenslang last van hebben. Hetzelfde geldt voor de bovenstaande tips voor modebloggers.

Théo Caillart

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed