Connect with us

Cannabis en je lichaam

Waarom hebben wietrokers altijd honger?

Waarom hebben wietrokers altijd honger?

Veel wietrokers hebben na gebruik een ernstige kater gehad. Maar waarom?

PUBLICITE

Dit ernstige raadsel is terug te voeren op wetenschappers van de Yale University, die de hersenen bestudeerden van muizen die werden blootgesteld aan cannabinoïden. De resultaten werden gepubliceerd in het Nature tijdschrift. Eenvoudig gezegd zijn de POMC-neuronen (pro opiomelanocortine, niets te maken met POMC – POMV) meestal verantwoordelijk voor het informeren van het lichaam over de mate van verzadiging. Onder invloed van cannabinoïden geven deze neuronen de tegenovergestelde informatie door een bèta-endorfine af te scheiden die je een hongergevoel geeft, ook al zit je al vol. De hersenen worden dus voor de gek gehouden en het lichaam krijgt een hongergevoel. De hersenen worden dus voor de gek gehouden en de consument gaat in zijn kasten rommelen op zoek naar chips en andere popcorn. De Angelsaksen hebben zelfs een term uitgevonden om honger na het roken te beschrijven: “munchies”.

Hoewel het onderwerp je misschien doet glimlachen, kan deze hunkering, veroorzaakt door het effect van cannabinoïden zoals cannabidiol, sommige patiënten juist helpen om de verminderde eetlust veroorzaakt door hun ziekte of medicatie, zoals chemotherapie, tegen te gaan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed