Connect with us

De burgemeester van Kopenhagen is van plan de Pusher Street (Christiania) te sluiten

Gepubliceerd

on

De vrije wijk Christiania zou wel eens een radicale verandering kunnen ondergaan. De burgemeester van Kopenhagen, Sophie Hæstorp Andersen, heeft namelijk aangegeven dat ze overweegt om de Pusher Street, de straat die bij toeristen – maar niet alleen – bekend is vanwege de illegale cannabishandel, volledig te sluiten.

PUBLICITE

De beslissing van mevrouw Andersen is ingegeven door de toename van geweld en criminaliteit in de Pusher Street.

“Als de bewoners van Christiania duidelijk maken dat ze de Pusherstraat willen sluiten en iets anders met het gebied willen doen, is de gemeenteraad van Kopenhagen bereid om te helpen bij het opstellen van een plan om te kijken wat er met de straat kan worden gedaan,” zei mevrouw Andersen in een interview met het roddelblad Ekstra Bladet.

Langdurige problemen

Het geweld in Pusher Street is niets nieuws. Verschillende bendes strijden om de controle over de populaire plek, waar veel steek- en schietpartijen plaatsvinden. Een 23-jarige man, bekend in de buurt, werd eind oktober 2022 doodgeschoten in Pusher Street.

Sinds de jaren 1970 is Christiania of Freetown Christiania, in de wijk Christianshavn in Kopenhagen, de “Groen Licht”-wijk van het land. Het is een mini-Amsterdam, met vergelijkbare grachten en architectuur en een open tolerantie voor softdrugs, waaronder cannabis.

PUBLICITE

De militaire basis van Bådsmandsstræde, op het eiland Amager, werd in 1973 omgevormd tot een gemeente en kreeg een autonoom bestuur. Hippies en anarchisten zetten een sociaaldemocratische bestuursstructuur op en maakten van de regio een permanent ‘sociaal experiment’. Het eerste wat je ziet als je Christiania binnenkomt, is een muurschildering met een waaierblad en een vuist die een injectienaald verplettert, als teken van het verbod op harddrugs in de regio.

Sinds ongeveer 1980 wordt er openlijk hasj verkocht in de Pusher Street, wat verklaart waarom het district een strikt fotografieverbod heeft ingesteld. Maar de georganiseerde misdaad heeft het beeld verduisterd en het is niet langer de utopie die het ooit was.

“Het geweld en de criminaliteit rond Pusher Street heeft een niveau bereikt dat we niet aankunnen en niet willen aankunnen,” vertelde Andersen aan Ekstra Bladet. “Ik denk dat we in Kopenhagen ruimte moeten laten voor Christiania. Het is eigenzinnig en alternatief. Het is creatief. Maar dit harde, georganiseerde geweld moet worden uitgesloten van de toekomst van Christiania.”

In een lopend debat wordt ook voorgesteld om cannabis te legaliseren in het land.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed