Connect with us

De eindstemming over het legaliseren van cannabis in Duitsland vindt plaats op 16 november

Gepubliceerd

on

Stemming voor legalisering cannabis in Duitsland
Volg ons op Facebook

Edit: een eerste versie van het artikel vermeldde een stemming op 16 november, zoals gepland. De stemming van het Parlement werd uitgesteld tot december omdat bepaalde passages van de tekst moesten worden herschreven. Het artikel is dienovereenkomstig gewijzigd.

PUBLICITE

Terwijl de hoorzittingen in de parlementaire commissies doorgaan, zal de tekst voor het legaliseren van cannabis in Duitsland naar verwachting terugkeren naar de plenaire vergadering voor een tweede en derde lezing op 16 november, wanneer de wetgevers zullen stemmen over de formele goedkeuring van de wet. De Bondsraad zal dan in februari een besluit nemen.

De maatregel kreeg vorige maand zijn eerste lezing in de Bondsdag, het federale parlement van Duitsland.

Wat houdt de legalisatie van cannabis in Duitsland in?
De legalisatiemaatregel, gepresenteerd door minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, zou Duitsers van legale leeftijd toestaan cannabis te bezitten en maximaal drie planten te kweken voor persoonlijk gebruik. Het zou ook de oprichting van cannabisclubs mogelijk maken die cannabis kunnen kweken en verdelen onder hun leden, met een aankooplimiet voor mensen ouder dan 21 jaar van 25 gram cannabis per dag – tot een totaal van 50 gram per maand. Voor personen tussen 18 en 21 jaar geldt een lagere maandelijkse limiet van 30 gram.

De Duitse autoriteiten plannen een tweede fase van de legalisatie waarin een proefproject voor de gereguleerde commerciële verkoop van cannabis van start gaat. In eerste instantie zal er dus geen detailhandel zijn zoals in de Verenigde Staten, Uruguay, Thailand of Canada.

PUBLICITE

“Met dit wetsvoorstel van de federale regering kunnen we helpen om de gezondheid beter te beschermen, de voorlichting en preventie van cannabis te versterken, de illegale cannabismarkt in te perken en tegelijkertijd kinderen en jongeren beter te beschermen”, verklaarde Green Party-lid Kirsten Kappert-Gonther vorige week tijdens een commissievergadering.

“De federale overheid zegt dat de huidige ontwikkelingen aantonen dat cannabisgebruik, ondanks de bestaande verbodsregels, toeneemt, vooral onder jongeren”, zei mevrouw Kappert-Gonther. “Cannabis gekocht op de zwarte markt wordt vaak geassocieerd met een hoger gezondheidsrisico omdat het THC-gehalte onbekend is voor degenen die het consumeren en het giftige onzuiverheden en synthetische cannabinoïden bevat die zeer gevaarlijk kunnen zijn en waarvan de effecten niet worden ingeschat door degenen die ze consumeren.”

Is er steun voor het legaliseren van cannabis in Duitsland?
De legalisering van cannabis in Duitsland wordt gesteund door de regering en door een meerderheid van het politieke spectrum.

Een aantal verenigingen hebben zich echter uitgesproken tegen de legalisatie van cannabis in Duitsland, waaronder de Federale Medische Vereniging, de Duitse vereniging van rechters en politie- en medische organisaties. Zij behoorden tot de drie dozijn instellingen en individuen die verklaringen indienden voorafgaand aan de hoorzitting van afgelopen maandag.

PUBLICITE

De Duitse vereniging van rechters, bijvoorbeeld, zei in een schriftelijke getuigenis dat “de onderliggende beoordeling van het project dat het de last voor het rechtssysteem aanzienlijk zou verminderen onjuist is,” aangezien het legaliseringsvoorstel nog steeds voorziet in overtredingen voor de verkoop van cannabis, internationale import en andere activiteiten”.

De Duitse vereniging voor kinder- en jeugdgeneeskunde voerde aan dat als de voorgestelde hervorming minderjarigen geen toegang geeft tot cannabis, het niet duidelijk is dat de waarborgen voldoende afdwingbaar zijn om toegang door jongeren te voorkomen.

De Federale Kamer van Psychotherapeuten was ook sceptisch. De groep riep op tot strikte waarborgen voor jongeren en zei dat het niet zeker was dat decriminalisering het stigma voldoende zou aanpakken zodat mensen met stoornissen in middelengebruik eerder hulp zouden zoeken.

Een andere motie, van de partij Alternative für Deutschland (AfD), zegt dat wetgevers zich in plaats daarvan zouden moeten richten op medicinale cannabis, die volgens de partij “een goede reputatie geniet onder de bevolking”. De partij stelt dat de Bondsdag moet afzien van de legalisatie van cannabis voor volwassenen en in plaats daarvan een nieuwe wet moet opstellen om medicinale cannabis op te nemen in een nationale gezondheidswet, die beter rekening zou houden met de “onbeperkte voordelen en risico’s” en de kosten voor patiënten zou verlagen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed