Connect with us

Wyoming gaat opnieuw proberen medicinale en recreatieve cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Wyoming en de legalisering van medicinale en recreatieve cannabis

Actievoerders voor een wetswijziging rond cannabis in Wyoming gaan door met hun plannen om vragen over het legaliseren van cannabis voor medisch en volwassen gebruik op het stembiljet van 2024 te zetten, meldt het lokale dagblad Star-Tribune.

PUBLICITE

De laatste mobilisatie door Compassionate Options Wyoming, Wyoming NORML en Wyoming Libertarian Party volgt op een misverstand over de richtlijnen van de Secretary of State, die hen vertelde dat de voorgestelde maatregelen niet in aanmerking kwamen, terwijl dat in feite wel zo was.

Aanvankelijk dachten de organisatoren dat ze duizenden handtekeningen te weinig hadden, dus dienden ze die niet in bij de Secretary of State voor de deadline van maart, maar in feite hadden ze de drempel wel bereikt. Volgens de bijgewerkte richtlijnen van de staatssecretaris moet de campagne nu de handtekeningen verzamelen en indienen voor de volgende wetgevende sessie, die in januari begint.

Apollo Pazell, een woordvoerder van de organisatoren, vertelde de Star-Tribune dat het proces “echt ingewikkeld en verwarrend” was, maar dat de campagne zou proberen het proces te verlengen tot na het begin van de sessie vanwege de verwarrende richtlijnen van het kantoor van de staatssecretaris.

Wyoming vereist van organisatoren die vragen op het stembiljet willen plaatsen dat ze een aantal handtekeningen verzamelen dat gelijk is aan 15% van de stemmen die zijn uitgebracht tijdens de laatste algemene verkiezingen en dat ze diezelfde drempel bereiken in tweederde van de county’s van de staat om de vraag aan de kiezers voor te leggen. De petitie moet persoonlijk op papier worden ondertekend.

PUBLICITE

Zodra sponsors hun petitieformulier van de staat ontvangen, hebben ze 18 maanden de tijd om de vereiste handtekeningen te verzamelen en moeten ze hun petitie met de handtekeningen indienen voor het begin van de wetgevende sessie in het jaar waarin ze willen dat hun initiatief in stemming wordt gebracht. De groepen verzamelden ongeveer 36.000 handtekeningen voor de twee initiatieven voor de deadline van maart, zei de heer Pazell.

Toen de organisatoren hun petitie in september ontvingen van de toenmalige staatssecretaris, Edward Buchanan, was het onmogelijk om te weten hoeveel handtekeningen er nodig zouden zijn op basis van de opkomst in 2022, omdat de verkiezingen nog niet hadden plaatsgevonden, aldus het rapport. Het vereiste aantal handtekeningen op basis van de opkomst in 2020 was 41.776, wat betekent dat de maatregelen de drempel van 15% niet haalden voor tweederde van de county’s in Wyoming. Het kantoor van de Secretary of State zegt nu echter dat, op basis van de opkomst in 2022, 29.730 handtekeningen nodig zijn om een initiatief op het stembiljet van 2024 te plaatsen, waardoor de petities geldig zijn.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed