Connect with us

De Italiaanse regering wil dieetwiet onder een monopolie plaatsen

Gepubliceerd

on

Dieet cannabis in Italië

De Italiaanse regering treedt hard op tegen dieetwiet.

PUBLICITE

Na twee keer pogingen om het verbod af te kondigen door middel van wetsvoorstellen, plus een richtlijn van het ministerie van Binnenlandse Zaken die huiszoekingen in alle winkels voorschrijft als bewustmaking van dealers, verandert de regering Meloni van strategie en wil ze een monopolieregime opleggen.

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa heeft de Italiaanse regering namelijk in de commissie Financiën een amendement op de fiscale volmacht ingediend dat, naast “een systeem van toestemming van de douane voor marketing”, voorziet in een verbod op online verkoop, een verbod op verkoop aan minderjarigen, een verbod op reclame en dezelfde belasting als voor sigaretten.

Een monopolie voor lichte cannabis

De tekst voorziet dus in de invoering van “een belastingsysteem voor de gekweekte delen van hennep” die bestemd zijn voor gebruik in “producten om te roken of te inhaleren”. Het op de markt brengen zou voornamelijk voorbehouden zijn aan “detailhandelaars met een monopoliepositie” of gespecialiseerde verkooppunten met een verkoopslicentie met een monopoliepositie. Verkoop op afstand zou ook verboden worden, net als verkoopautomaten en reclame.

Marketing en verkoop zouden alleen mogen plaatsvinden via “erkende belastingentrepots”, met “speciale bewakingsmaatregelen” voor belastingentrepots die gemachtigd zijn om te produceren.

PUBLICITE

Tot slot zullen voor CBD-cannabis dezelfde rookverboden gelden als voor sigaretten, bijvoorbeeld in gesloten ruimtes, en er wordt ook voorzien in waarschuwingslabels over de gezondheidsrisico’s van consumptie.

Hoewel het Italiaanse cannabismedium DolceVita de noodzaak van echte regulering erkent, betreurt het dat winkels die al lichte cannabis verkopen buiten het plan vallen en dat de hoge belasting “de poten onder de sector vandaan dreigt te snijden”. Naast een fundamenteel probleem: de sector heeft jarenlang geleden onder rechtszaken, waarbij legale bedrijven werden bestempeld als drugsdealers. Volgens de media “is het minste wat de sector vandaag verdient een erkenning van de fouten die tot nu toe zijn gemaakt door politici, die hun eigen fouten met een schone lei willen bedekken”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed