Connect with us

Albanië komt dichter bij legalisering van cannabis voor medische en industriële doeleinden

Gepubliceerd

on

Hennep en medicinale cannabis in Albanië
Volg ons op Facebook

Op vrijdag 16 juni keurde de Albanese ministerraad het plan goed om de productie van cannabis voor medische en industriële doeleinden in het land te legaliseren.

PUBLICITE

De minister van Volksgezondheid van het land, Ogerta Manastirliu, vertelde de media dat het doel van de wet was om “het proces van controle en toezicht op de teelt, productie, verwerking en export van cannabis, zijn bijproducten en eindproducten te reguleren en te garanderen”. Ze voegde eraan toe dat er een nationaal agentschap wordt opgericht om toe te zien op de uitvoering van de regelgeving.

Volgens de voorgestelde verordeningen zou er geen THC-limiet zijn voor medicinale cannabis en zou de teelt beperkt worden tot een gebied van 5 tot 10 hectare.

Cannabis voor industriële doeleinden zou worden beperkt tot 0,8% THC en bijproducten zouden kunnen worden verkregen uit de hele plant (inclusief stengels, bloemen en zaden). De teelt wordt beperkt tot ten minste één hectare.

Het idee was enige tijd geleden al geopperd, en stuitte toen ook op verzet, gezien de geschiedenis van het land op het gebied van cannabisproductie en -handel.

PUBLICITE

Premier Edi Rama had burgers ondervraagd over de kwestie als onderdeel van een “nationaal onderzoek” dat werd bekritiseerd vanwege het gebrek aan onafhankelijkheid. Volgens de enquête was 61% van de ondervraagde burgers voorstander van het legaliseren van cannabis voor medische en industriële doeleinden.

“Het doel van dit wetsvoorstel is om het proces van controle en toezicht op de teelt, productie, verwerking en export van cannabis, zijn bijproducten en eindproducten te reguleren en te garanderen,” zei Manastirliu vrijdag.

Albanië kent een lange geschiedenis van cannabisteelt en -handel sinds de ineenstorting van het communisme drie decennia geleden.

Ongeveer 15 jaar lang, tot 2014, werd het dorp Lazarat, in het zuiden van Albanië, “Europa’s hoofdstad van de cannabisteelt”, een gebied waar de politie niet durfde te komen en dat alleen werd aangepakt door een militaire operatie. Desondanks blijft de cannabiskweek een acuut probleem in het land en de regeringen van Edi Rama zijn beschuldigd van samenwerking met smokkelaars.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed