Connect with us

De meerderheid van de Ierse artsen steunt de decriminalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Ierse artsen en de decriminalisering van cannabis

Uit een anonieme enquête, uitgevoerd door de Irish Medical Times (IMT), blijkt dat meer dan de helft (54%) van de artsen voorstander is van het decriminaliseren van kleine hoeveelheden drugs voor persoonlijk gebruik.

PUBLICITE

Terwijl 95% van mening is dat drugsgebruik een negatieve invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van hun patiënten, zegt 60% dat gebruikers behandeling moeten krijgen binnen het gezondheidszorgsysteem, in plaats van te worden gecriminaliseerd.

De meeste respondenten noemden alcohol als de meest schadelijke drug (43%), gevolgd door cocaïne (31%). Meer dan een derde van de ondervraagden zei dat hun familie nadelige gevolgen had ondervonden als gevolg van drugsgebruik, waarbij alcohol goed was voor 63% van deze gevallen.

De enquête werd gehouden onder een representatieve steekproef van 89 artsen, waaronder huisartsen en gespecialiseerde consulenten, om hun persoonlijke mening te peilen over medicinale cannabis en drugsgebruik in het algemeen. De respondenten werd gevraagd hun nummer van het College of Physicians op te geven als bewijs dat ze geregistreerd arts waren.

Terence Cosgrave, redacteur van ITM, zei dat artsen tot nu toe nog nooit op deze manier waren ondervraagd over hun persoonlijke mening over drugs.

PUBLICITE

“Onze resultaten laten zien dat, terwijl sommige gevestigde artsen hun machtspositie gebruiken om zich te verzetten tegen cannabislegalisering, de medische beroepsgroep als geheel in feite een veel genuanceerder en evenwichtiger standpunt inneemt,” zei hij naar Cannabis Health.

“Er is een sterke tendens om decriminalisering te steunen, vooral voor zaken als cannabis.”

“Sommige mensen hadden bezwaar tegen het idee om hun huisartsnummer te geven, maar we hebben de regels niet veranderd. We wilden dat mensen zichzelf naar voren zouden schuiven, om te zien hoeveel mensen zouden zeggen ‘eigenlijk gebruik ik cannabis en ik ben er trots op’.”

5% van de artsen gebruikt regelmatig cannabis

In totaal gaf 37% van de ondervraagde artsen toe cannabis te hebben geprobeerd, waarbij 8% aangaf het momenteel te gebruiken en 5% het regelmatig gebruikt.

PUBLICITE

Mr Cosgrave vervolgt: “We ontdekten dat 5% van de artsen regelmatig cannabis gebruikt. Ik zou zeggen dat het er veel meer zijn, maar ze willen het duidelijk niet toegeven omdat hun collega’s er hun vingers bij aflikken.

De enquête werd gepubliceerd in de digitale en gedrukte edities van ITM en hoewel de steekproef relatief klein is, zegt Cosgrave dat deze representatief is en een redelijk percentage van de Ierse medische beroepsgroep vertegenwoordigt.

“Omdat het een kleine steekproef is, beschouw ik het niet als een definitief beeld, maar het laat wel dingen zien die eerder ontkend zouden zijn,” voegde hij eraan toe.

“Als we met sommige vertegenwoordigers van de medische professie zouden praten, zouden ze ons vertellen dat geen enkele dokter cannabis zou gebruiken en dat als ze dat wel zouden doen, ze geschorst zouden moeten worden. Dat is gewoon niet waar. Artsen gebruiken cannabis, maar ook andere drugs.”

Wijdverspreide steun voor toegang tot medische cannabis

Als het gaat om het medisch gebruik van cannabis, steunen de respondenten in overgrote meerderheid legale toegang (80%), waarbij 56% zegt dat ze het zouden voorschrijven. De meest voorkomende medische aandoeningen waarvoor ze bereid zouden zijn om het voor te schrijven zijn de behandeling van pijn, epilepsie, multiple sclerose, kanker, angst en depressie.

Het Medical Cannabis Access Programme (MCAP) heeft de eerste patiënten in Ierland ingeschreven in 2021, maar tot nu toe hebben slechts ongeveer 40 patiënten toegang gekregen tot cannabis via de regeling. Voorschriften zijn beperkt tot specifieke producten voor een aantal aandoeningen, waaronder refractaire misselijkheid en braken in verband met chemotherapie, ernstige therapieresistente epilepsie en spasticiteit in verband met multiple sclerose (MS).

Volgens Cosgrave zijn Ierse artsen over het algemeen voorstander van het breder beschikbaar maken van cannabis voor medische doeleinden.

“De cijfers bevestigen dit absoluut,” zei hij.

We gaven hen de kans om commentaar te geven en één dokter zei: “medicaliseer het niet, sta mensen gewoon toe om het te kopen als ze het nodig hebben. Ik denk dat dat heel representatief is.

Is Ierland op weg naar hervorming?
De bevindingen komen op het moment dat er in Ierland een burgervergadering over drugsgebruik aan de gang is. Deze bestaat uit 99 leden van het publiek en zal aanbevelingen doen aan de Houses of the Oireachtas over het drugsbeleid van het land.

Na slechts twee vergaderingen van de vergadering vertelden experts Cannabis Health onlangs dat decriminalisatie van alle drugs voor persoonlijk gebruik waarschijnlijk een belangrijke aanbeveling zal zijn. Mr Cosgrave lijkt het hiermee eens te zijn.

Hij zei: “Cannabis is overal in Ierland, net als cocaïne. Hoe pakken we dat aan? De oude Tory medische gevestigde orde zegt dat je alles moet verbieden, je moet de volle kracht van de wet toepassen. Maar de meer progressieve gezondheidswerkers – en ik zou zeggen dat veel van de mensen in ons onderzoek zo zijn, en over het algemeen zouden ze zeggen: geef mensen de ruimte om hun eigen beslissingen te nemen.”

Brendan Minish, een campagnevoerder en voorstander van drugshervorming in Ierland, zei dat de resultaten van het onderzoek “positief” waren, maar dat er nog steeds problemen moesten worden aangepakt rond stigmatisering binnen de Ierse medische wereld.

“Ik vraag me af in hoeverre dit een recente verandering van mening is of dat iemand artsen eindelijk anoniem heeft gevraagd wat ze denken, zodat ze eerlijk kunnen antwoorden zonder hun carrière op het spel te zetten en gestigmatiseerd te worden door hun collega’s”, zei hij.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed