Connect with us

De staat New York gaat cannabis boerenmarkten toestaan

Gepubliceerd

on

Markten voor cannabisproducenten in New York
Volg ons op Facebook

Regelgevers in New York hebben aangekondigd dat de staat deze zomer cannabis boerenmarkten zal toestaan om de kwekers van de staat te helpen hun overtollige cannabisproducten te verkopen.

PUBLICITE

In een poging om het overschot aan legale cannabis in de staat aan te pakken, kondigde het New Yorkse Office of Cannabis Management (OCM) vorige week aan dat ondernemers uit de sector deze zomer cannabis boerenmarkten mogen houden om meer product te verkopen, volgens een rapport van NY Cannabis Insider.

Het plan, dat werd aangekondigd door CMO-beleidsdirecteur John Kagia tijdens een bijeenkomst met de Cannabis Association of New York, roept kwekers met een voorwaardelijke vergunning en detailhandelaars in de staat op om samen boerenmarkten te organiseren. Uiteindelijk moeten deze lokale markten telers in staat stellen om hun overschotten kwijt te raken, aangezien er momenteel slechts 13 operationele detailhandelswinkels in de staat zijn en de voorraden een enorm overschot vormen gezien de miljoenen dollars aan cannabis die door de telers in de staat wordt geproduceerd, aldus NY Cannabis Insider.

“Een minimum van drie kwekers en één detailhandelaar kunnen evenementen organiseren waar kwekers bloem en pre-rolls kunnen verkopen … en dit doen via een detailhandelaar, maar op locaties die niet straatlegaal zijn,” stateerde John Kagia.

De regelgevende instanties moeten de details van het boerenmarktprogramma nog afronden en dit proces kan minstens een maand duren, aldus het agentschap.

PUBLICITE

De cannabisindustrie voor volwassenen in de staat heeft tot nu toe te maken gehad met juridische uitdagingen en vertragingen, waardoor ten minste één bedrijf uit een andere staat plannen om uit te breiden in de staat New York heeft geannuleerd. Ondertussen werd in een recent rapport geschat dat de tragere uitrol van de cannabisindustrie voor volwassenen de staat de komende acht jaar tot $2,6 miljard aan gederfde belastinginkomsten kan kosten.

Als gevolg hiervan zijn illegale exploitanten nog steeds wijdverbreid in New York. Eerder deze maand wijdden wetgevers 16 miljoen dollar van het jaarlijkse budget van de staat aan het aanpakken van cannabisapotheken zonder vergunning.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed