Connect with us

New York stelt verkoop cannabis eindelijk open voor meerdere staten

Gepubliceerd

on

Verkoop van cannabis in New York
Volg ons op Facebook

Het agentschap dat verantwoordelijk is voor de regulering van cannabis in de staat New York heeft eindelijk besloten om vanaf volgende maand de cannabismarkt in New York open te stellen voor alle aanvragers, inclusief cannabisbedrijven die al in verschillende Amerikaanse staten actief zijn (zoals Curaleaf, Acreage, Columbia Care en Cresco Labs) en bestaande medicinale cannabisbedrijven. Door deze maatregel zouden tegen het einde van het jaar nieuwe winkeliers open kunnen gaan.

PUBLICITE

Maar de maatregel, bedoeld om de langzame uitrol van de legale cannabismarkt in New York te versnellen, heeft geleid tot verontwaardiging onder kleine producenten en kandidaten voor sociale rechtvaardigheid. Ze zeggen dat de zet het ambitieuze plan van de staat om prioriteit te geven aan kleine bedrijven en bedrijven die eigendom zijn van degenen die het meest direct getroffen zijn door het verbod, zal ondermijnen.

De uitrol van legalisatie versnellen

De Cannabis Control Board (CCB) van de staat New York heeft tijdens zijn laatste vergadering een reeks resoluties goedgekeurd, waaronder nieuwe regels waardoor dispensaria voor medicinale cannabis in de staat sneller dan oorspronkelijk gepland kunnen overstappen op de markt voor volwassenengebruik. Oorspronkelijk mochten medicinale cannabisbedrijven pas drie jaar na het begin van de legale verkoop in New York concurreren met nieuwe bedrijven. Met de wijziging van dinsdag wordt deze periode teruggebracht tot ongeveer een jaar.

“Vandaag markeert de meest significante uitbreiding van de legale cannabismarkt in New York sinds de legalisatie, en we hebben een grote stap voorwaarts gezet in het bereiken van ons doel om New Yorkers toegang te geven tot veiligere, gereguleerde cannabis in de hele staat,” zei Chris Alexander, uitvoerend directeur van het Office of Cannabis Management (OCM), in een verklaring.

“De regels die vandaag zijn aangenomen zijn het resultaat van een sterke samenwerking met belanghebbenden uit de hele staat, die duizenden opmerkingen hebben ingediend. Dit uiteindelijke pakket vertegenwoordigt echt de waarden van eerlijkheid en concurrentie waarvan wij geloven dat ze de kern vormen van deze markt.”

PUBLICITE

Andere wijzigingen zijn onder andere dat meer medicinale cannabisbedrijven een vergunning kunnen aanvragen en dat er nieuwe onderzoeksvergunningen kunnen worden aangevraagd.

Op dit moment zijn retaillicenties alleen beschikbaar voor aanvragers onder het CAURD (Conditional Adult-Use Retail Dispensary) licentieprogramma. Om in aanmerking te komen voor dit programma, moeten aanvragers ‘justitieel betrokken’ zijn geweest – met andere woorden, direct getroffen zijn door een cannabisgerelateerde veroordeling – en enige ervaring hebben met het runnen van een winstgevend bedrijf. Teeltvergunningen werden in eerste instantie verleend aan deelnemers aan het New York Hemp Pilot Programme.

Verwacht wordt dat de uitbreiding van de vereisten voor toegang tot de cannabismarkt in de staat de opening van meer legale bedrijven zal versnellen, terwijl niet-gelicentieerde detailhandelaren zijn toegenomen, vooral in New York City. Hoewel de staat de legalisatie van volwassen gebruik in 2021 heeft goedgekeurd, zijn er slechts twee dozijn legale winkeliers geopend in de staat. Ondertussen hebben rechtszaken de vergunningverlening tijdelijk stilgelegd, wat de situatie nog ingewikkelder maakt.

Vorige maand schortte een rechter het verlenen van vergunningen onder het CAURD-programma op, waardoor regelgevende instanties geen nieuwe voorwaardelijke vergunningen voor dispensaria konden verlenen of bestaande vergunningen konden verwerken, terwijl een rechtszaak die was aangespannen door een veteranengroep zich afspeelt.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed