Connect with us

Na de schietpartij belegt de burgemeester van Kopenhagen een bijeenkomst over het legaliseren van cannabis

Gepubliceerd

on

Kopenhagen en de legalisering van cannabis
Volg ons op Facebook

Terwijl de bewoners van de vrije wijk Christiania hebben besloten de Pusherstraat te sluiten, die bekend staat om de vrije verkoop van cannabis en psychedelische paddenstoelen maar ook om het vereffenen van rekeningen, nodigt de burgemeester van Kopenhagen, Sophie Hæstorp Andersen, de inwoners, deskundigen en parlementsleden van de stad uit voor een debatbijeenkomst over de legalisering van cannabis.

PUBLICITE

Vijf keer heeft de regering de gemeenteraad om toestemming gevraagd, vijf keer “nee”

Vandaag probeert de gemeenteraad van Kopenhagen het opnieuw. In het licht van de laatste schietpartij in het reservaat, waarbij een man om het leven kwam en verschillende anderen werden geraakt, roept de stad Kopenhagen nu op tot een debatbijeenkomst waar de legalisering van cannabis op de agenda staat.

“Voor mij bestaat er geen twijfel over dat legalisering een van de instrumenten is die we moeten gebruiken om de illegale markt te ondermijnen. Ik respecteer het feit dat dit een splijtzwam is, maar ik hoop dat we nu een genuanceerde discussie kunnen beginnen,” zei de burgemeester in een persbericht.

De bijeenkomst vindt vandaag, 18 september, plaats.

De gemeenteraad van Kopenhagen wil al lang een proefprogramma opzetten voor de gecontroleerde legalisatie van cannabis in de hoofdstad. Met de recente sluiting van de Pusherstraat zal er deze week een nieuw debat plaatsvinden.

PUBLICITE

De gemeenteraad heeft al vijf keer aan verschillende regeringen toestemming gevraagd om zo’n programma op te zetten, en vijf keer was het antwoord nee.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed