Connect with us

Details over ‘ultra-regulering’ van cannabisclubs in Duitsland zijn bekend

Gepubliceerd

on

Volg ons op Facebook

Een document dat in handen is gekomen van het Duitse persagentschap geeft een glimp van de plannen van de Duitse overheid om toekomstige Cannabis Clubs, verenigingen die zonder winstoogmerk cannabis produceren voor hun leden, zwaar te reguleren.

PUBLICITE

Volgens de details van het plan, dat nog verre van definitief is, zouden de verenigingen zonder winstoogmerk tegen het einde van dit jaar van start kunnen gaan.

Het rapport van het Duitse persagentschap geeft aan dat Duitsland de distributie van cannabis zou kunnen beperken tot leden van de vereniging en tot een maximum van 50 gram per maand per persoon. Clubs zouden beperkt worden tot 500 leden.

Consumenten tussen 18 en 21 jaar zouden beperkt worden tot 30 gram per maand en 10% THC.

Ter vergelijking: Canada beperkt de verkoop tot 30 gram bloem per persoon per aankoop, zonder lagere limiet voor jongeren. De provincies hebben echter verschillende lagere leeftijdsgrenzen, waarvan de meeste zijn vastgesteld op 19.

PUBLICITE

Het wetsvoorstel stelt ook dat het bezit van maximaal 25 gram cannabis en de kweek van maximaal drie planten voor persoonlijk gebruik moet worden toegestaan.

Andere details van de verordeningen, die volgens het persagentschap kunnen worden gewijzigd na beraadslagingen in de Bondsdag, vereisen “neutrale” verpakkingen en de afwezigheid van “aansporingen tot consumptie” voor jongeren. Consumptie op websites van verenigingen zou verboden worden. Consumptie in het openbaar is wel toegestaan, maar niet tussen 7 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds in voetgangersgebieden en moet meer dan 250 meter verwijderd zijn van scholen, speeltuinen, sportfaciliteiten, crèches en andere plaatsen die door de overheid als kwetsbaar worden beschouwd.

Etiketten zouden het verpakkingsgewicht, de oogstdatum, de uiterste gebruiksdatum en de teler moeten vermelden, evenals het THC- en CBD-gehalte.

In het rapport van het Duitse persbureau staat ook dat het terrein van cannabisclubs en plaatsen waar cannabis wordt opgeslagen of gekweekt, moet worden omheind en voorzien van inbraakwerende deuren en ramen.

PUBLICITE

Clubs zouden ook een administratie moeten bijhouden van het volgende:

  • De herkomst van hun zaden
  • Het aantal gekweekte en opgeslagen planten
  • De voorraadniveaus
  • De hoeveelheid cannabis gedistribueerd aan leden
  • De hoeveelheid verpakt product
  • De vernietigde hoeveelheid

Het Duitse legalisatieproject omvat ook de implementatie van proefprojecten om de commerciële legalisatie van cannabis in bepaalde gemeenten te testen. Details moeten nog worden uitgewerkt.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed