Connect with us

Duitse cannabisclubs roepen op tot praktische, realistische cannabiswetten

Gepubliceerd

on

Terwijl de ontwerpwetgeving met betrekking tot toekomstige Duitse Cannabis Clubs op 9 mei 2023 werd bekendgemaakt, is de tekst het onderwerp van intensief onderzoek en uitwisseling van meningen binnen verschillende Cannabis Social Clubs (CSC’s).

PUBLICITE

Cannabis Social Clubs benadrukken de tekortkomingen van de tekst

Op initiatief van de CSC’s van Lübeck, Weimar en Baden-Württemberg werd een standpuntnota opgesteld (PDF), aangevuld in samenwerking met vele andere CSC’s en ter ondertekening voorgelegd.

In deze position paper belichten ze, vanuit het perspectief van toekomstige Cannabis Social Club exploitanten, de praktische problemen achter de regelgeving, zoals die nu in Malta is, en wijzen ze op de specifieke delen van de wet die veranderd zouden moeten worden.

PUBLICITE

Op deze manier hopen ze de wetgevers te bereiken en de aanbevelingen op te nemen in het parlementaire proces, zodat de meest praktische en realistische wetgeving kan worden opgesteld. Ze geloven dat dit essentieel is om kweekverenigingen snel operationeel te laten worden en de socio-economische doelstellingen van cannabis(her)legalisatie te bereiken.

Bescherming van jongeren en consumenten

Als Cannabis Social Clubs willen ze effectief bijdragen aan de verwezenlijking van de doelstellingen van de federale overheid en een sociaal duurzame werking opzetten met gepaste kwaliteitsnormen.

Het versterken van de bescherming van jongeren en consumenten en het bevorderen van een verlichte consumentencultuur zijn ook van groot maatschappelijk belang voor de Cannabis Social Clubs, waartoe ze proactief bijdragen. Naast de samenwerking met organisaties die zich inzetten voor de preventie en bestrijding van drugsmisbruik, zijn wij van mening dat het verstrekken van informatie over de veilige levering van lokaal geteelde cannabis een natuurlijk onderdeel is van de duurzame werking van de clubs.

Bovendien kan het principe van het terugdringen van de zwarte markt alleen slagen als de particuliere of gemeenschappelijke zelfkweek van cannabis, naast de hopelijk wijdverspreide modellen van commerciële cannabisverkoop, wordt gereguleerd op een verstandige, op feiten gebaseerde manier die vrij is van achterhaalde stigma’s.

Hier zijn enkele van de aanbevelingen in de position paper en samengevat door CannabisIndustrie.nl:

  • Vermijd complicaties voor bestuursleden van geregistreerde verenigingen
  • Pleiten voor laagdrempelig aanbod door CHC’s
  • Dringen op landelijke regelgeving
  • De praktische aspecten van de behoefte aan winkelruimte bespreken
  • Pleiten voor het niet opleggen van medische standaarden
  • Pleiten voor het promoten van veilige vormen van consumptie
  • Voorstel voor een overgangsregeling voor de toelating van soorten
  • Voorstel voor een aanbevolen rassenlijst voor jongvolwassenen
  • Aanbeveling voor gegevensbeschermingsvriendelijke verenigingsactiviteiten

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed