Connect with us

Elf Duitse steden geïnteresseerd in proefprojecten voor cannabislegalisatie

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Duitsland via proefprojecten

Uit een recente enquête van het Duitse dagblad Die Welt onder 35 Duitse steden blijkt dat minstens 11 steden bereid zijn om deel te nemen aan toekomstige lokale experimenten met de gereguleerde verkoop van recreatieve cannabis, zoals voorgesteld in april van dit jaar.

PUBLICITE

Interesse van 11 Duitse steden om deel te nemen aan experimenten

Frankfurt am Main was de eerste regio, samen met Offenbach, die aankondigde van plan te zijn een gezamenlijke aanvraag in te dienen als modelregio. Kort daarna diende ook de Groen-Rode coalitie in München een soortgelijke aanvraag in. Dit tot ongenoegen van de door de CSU geleide deelstaatregering, die principieel tegen experimenten en legalisatie is.

Andere steden overwegen ook een aanvraag in te dienen. Bremen heeft aangekondigd in principe open te staan. Hannover is ook “zeer geïnteresseerd”, aldus een woordvoerster. Bonn staat “positief tegenover” het project, terwijl Tübingen, Leipzig en Schwerin in principe willen meedoen, maar nog geen officiële beslissing hebben genomen.

Voor sommige steden is het al duidelijk dat ze absoluut niet mee willen doen. Hiertoe behoren Neurenberg, Freiburg, Aken, Essen en Eisenach.

De volgende steden hebben nog geen interesse getoond: Hamburg, Keulen, Dortmund, Düsseldorf en Stuttgart. Zij willen wachten tot de exacte wettelijke voorwaarden voor de modelregio’s van de federale overheid zijn vastgesteld. We kunnen daarom verwachten dat het aantal geïnteresseerde steden de komende maanden zal toenemen.

PUBLICITE

De Berlijnse deelgemeente Friedrichshain-Kreuzberg had in 2015 al een aanvraag voor een proefproject ingediend bij het federale instituut en in 2019 bij de deelstaat Berlijn. In beide gevallen werd deze afgewezen. De deelstaat Berlijn klaagde de instantie uiteindelijk aan in 2021. De procedure loopt nog en zou kortgesloten kunnen worden door de komst van legalisatieproefprojecten.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed