Connect with us

Minnesota, 23e Amerikaanse staat die cannabis legaliseert

Gepubliceerd

on

Minnesota legaliseert cannabis

De Democratische gouverneur van Minnesota, Tim Waltz, ondertekende dinsdag het wetsvoorstel dat recreatief gebruik van cannabis in de staat legaliseert.

PUBLICITE

Met de ondertekening wordt Minnesota de 23e Amerikaanse staat die cannabis legaliseert voor gebruik door volwassenen en de derde staat in het Middenwesten die dat doet na Michigan in 2019 en Missouri in 2022.

“Dit is een lange reis geweest waarbij veel mensen betrokken waren,” zei Tim Walz. “Wat we vandaag weten is dat het verbod niet werkt. We hebben een groot aantal mensen gecriminaliseerd die kunnen beginnen met het proces om hun strafblad te wissen.”

“Het zal ons wat tijd kosten om dit programma op te zetten. We zullen mensen benoemen in functies die hen in staat stellen om dit project te leiden,” voegde hij eraan toe. “Maar ik kan de mensen in Minnesota verzekeren dat we hier goed over hebben nagedacht. Veel dingen die we in andere staten hebben geleerd, zijn opgenomen in de manier waarop we dingen doen en het denken over deze wetgeving geeft ons een heel goede leidraad.”

Onder de nieuwe wet mogen inwoners van Minnesota van 21 jaar en ouder vanaf 1 augustus tot twee ons (56 gram) cannabisbloem in het openbaar en twee pond (1 kilogram) thuis bezitten. De wet geeft mensen die veroordeeld zijn voor het bezit van cannabis ook de kans om hun strafblad te zuiveren door minder ernstige veroordelingen automatisch te verwijderen en een beoordelingscommissie in te stellen om te bepalen of ze in aanmerking komen voor ernstigere overtredingen.

Daarnaast creëert de wetgeving een Office of Cannabis Management, dat toezicht zal houden op de regulering en verkoop van cannabisproducten in de staat. Verwacht wordt dat de regelgevers 12 tot 18 maanden nodig zullen hebben om een systeem van gelicenseerde commerciële verkoop te implementeren.

PUBLICITE

Thuiskweek wordt op 1 augustus ook legaal in de staat.

“Dit wetsvoorstel creëert een veilige en goed gereguleerde legale markt en bevat best practices voor consumentenbescherming, volksgezondheid en veiligheid. Het geeft ook prioriteit aan een sterk programma voor het terugdraaien van veroordelingen, zodat mensen die onevenredig zwaar getroffen zijn door onze huidige cannabiswetten verder kunnen met hun leven. Het is tijd voor legalisatie en ik ben er trots op dat ik dit wetsvoorstel steun,” zei Zack Stephenson, Democratisch volksvertegenwoordiger en opsteller van het wetsvoorstel, in een persbericht voorafgaand aan de definitieve goedkeuring.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed