Connect with us

Emmanuel Macron kondigt aan dat cannabisboetes “onmiddellijk kunnen worden betaald”, met creditcard of contant

Gepubliceerd

on

Onmiddellijke betaling van cannabisboetes

Geconfronteerd met het lage invorderingspercentage van cannabisboetes, dat niet meer dan 35% bedraagt, kondigde Emmanuel Macron in een interview met La Provence aan dat ze “onmiddellijk betaald zullen kunnen worden”, met bankkaart of contant. Tegen het einde van de zomer zouden er 5000 betaalterminals geïnstalleerd moeten zijn bij het personeel.

PUBLICITE

“We hebben een vaste boete van maximaal 2.500 euro ingevoerd. Sinds september 2020 zijn er 350.000 uitgeschreven in Frankrijk, waaronder 29.000 in Marseille. Maar wat we hebben ontdekt, is dat we een terugvorderingspercentage van 35% hebben als de betaling via telepayment tussen 45 en 60 dagen plaatsvindt. En het ligt onder dat gemiddelde in Marseille.

Het staatshoofd omschreef de situatie als “onaanvaardbaar” en vroeg “de minister van Binnenlandse Zaken om een decreet voor te bereiden voor het einde van de zomer, zodat boetes onmiddellijk kunnen worden betaald, per bankkaart of contant. We zijn al begonnen met het uitrusten van politieagenten met 5.000 betaalterminals. Het is heel concreet.

Het moet ook mogelijk zijn om contant te betalen, zei Emmanuel Macron tegen het Provençaalse dagblad.

De politievakbond Unité SGP Police, die zichzelf omschrijft als de leidende vakbond in de nationale politie, zei in een verklaring dat de aankondiging van de president “geen goed idee” is.

PUBLICITE

Het systeem van vaste boetes voor drugsgebruikers, dat aanvankelijk werd getest in een paar steden in Frankrijk dan in Val-de-Marne, werd vervolgens uitgebreid naar heel Frankrijk in september 2020. In Bouches-du-Rhône werden alleen al voor 2022 18.600 Pouillat-boetes uitgeschreven, genoemd naar de initiatiefnemer, een stijging van 50% ten opzichte van 2021, het eerste jaar waarin het systeem volledig werd toegepast, volgens de prefectuur van de politie van Bouches-du-Rhône.

PUBLICITE

14 verenigingen, waarvan de meeste die nu oproepen tot decriminalisering van drugs in Frankrijk, hadden zich verenigd tegen het plan om het eenvoudige gebruik van cannabis strafbaar te stellen, waarbij de Ligue des Droits de l’Homme zelfs een beroep indiende bij de Conseil d’Etat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed