Connect with us

Het AFPC op het Salon de l’Agriculture 2024 als onderdeel van de landbouwsector

Gepubliceerd

on

AFPC bij SIA 2024

Voor het eerst in haar geschiedenis zal de Association Française des Producteurs de Cannabinoïdes (AFPC) aanwezig zijn op het Salon de l’Agriculture 2024, dat loopt van 24 februari tot 3 maart in Paris Expo Porte de Versailles.

PUBLICITE

Deze vermelding als landbouwsector onderstreept niet alleen de opkomst van actieve hennep als legitieme sector, maar ook de zoektocht naar erkenning en standaardisatie binnen de sector. De aanwezigheid van het AFPC markeert ook een volwassenwording van de sector, die van een nichemarkt naar een mainstream erkenning evolueert.

“De kern van onze deelname is de zoektocht naar standaardisatie,” vertrouwde Guillaume Guieu, vicevoorzitter van de AFPC, ons toe. “We streven naar wetgeving die is afgestemd op onze activiteit en die actieve hennep positioneert als een echte landbouwsector die een eerlijke behandeling en aandacht verdient.

Als een spiegel van haar eisen, illustreert de aanwezigheid van de AFPC op het Salon de l’Agriculture de wens van de sector om zichzelf te structureren en de standaard van Franse producenten en producten te verhogen. Door te pleiten voor regelgevende kaders die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en ambities van de sector, wil deze een omgeving creëren die bevorderlijk is voor groei en innovatie, met aandacht voor de volksgezondheid en veiligheid.

In het licht van de economische uitdagingen waarmee veel Franse boeren worden geconfronteerd, is de teelt van actieve hennep een baken van hoop, dat een veelbelovende weg naar duurzame inkomensverwerving biedt. De veerkracht en het aanpassingsvermogen van hennep en cannabinoïde hennep vormen een welkome kans voor boerengemeenschappen die het moeilijk hebben.

PUBLICITE

U kunt het AFPC vinden in paviljoen 2.2 “Gewassen en plantaardige industrieën” op standnummer E029.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed