Connect with us

In Canada komt 73% van de cannabis nu uit legale bronnen

Gepubliceerd

on

Legale cannabis trends in Canada
Volg ons op Facebook

Vorige week onthulde Health Canada de resultaten van de Canadese Cannabis Survey 2023, die waardevolle inzichten verschaft in het veranderende landschap van cannabisgebruik in het land. De enquête, die sinds 2017 elk jaar wordt uitgevoerd, is bedoeld om licht te werpen op de manier waarop Canadezen tegen cannabis aankijken en ermee omgaan, en biedt cruciale gegevens om de nationale regelgeving onder de Cannabis Act te controleren en vorm te geven.

PUBLICITE

Cannabisgebruik onder jongeren

Het onderzoek laat een stabiel beeld zien van cannabisgebruik onder jonge Canadezen in de leeftijd van 16 tot 19 jaar. In 2023 zei 43% van hen in de afgelopen 12 maanden cannabis te hebben gebruikt, een stijging ten opzichte van 2022 en 2018. Dit percentage bleef echter vergelijkbaar met dat van 2019 en 2020.

De stabiliteit van het totale cannabisgebruik voor alle leeftijdsgroepen, met name dagelijks of bijna dagelijks gebruik, is sinds 2018 blijven bestaan en blijft rond de 25%. Het percentage jonge Canadezen dat regelmatig cannabis gebruikt, is stabiel gebleven op ongeveer 20%.

Het percentage Canadezen dat wordt beschouwd als “hoog risico” vanwege hun cannabisgebruik is sinds 2018 ook stabiel gebleven op ongeveer 3%.

De afname van cannabisgebruik door verbranding is opmerkelijk. In 2023 blijft roken overheersen (63%), maar alternatieve methoden winnen aan populariteit, met name edibles (52%) en vaping (33%). Deze verschuiving laat een diversificatie van consumptiegewoonten zien, wellicht beïnvloed door veranderingen in de beschikbaarheid van producten en consumentenvoorkeuren.

PUBLICITE

Effecten van legalisatie

Het aantal Canadezen dat cannabis gebruikt uit legale bronnen steeg van 37% in 2019 naar 73% in 2023, nog steeds stijgend vanaf 2021. Legale winkels kwamen naar voren als de belangrijkste bron van aanbod vanaf 2019. Volgens de studie zijn de toenemende toegankelijkheid van legale opties en de standaardisatie van gereguleerde cannabisverkooppunten de belangrijkste drijfveren.

Het percentage Canadezen dat achter het stuur zit na recent cannabisgebruik daalde van 27% in 2018 naar 16% in 2021 en is sindsdien niet veranderd, wat wijst op een toegenomen bewustzijn van de mogelijke risico’s van rijden onder invloed van cannabis en het naleven van verantwoorde drinkgewoonten.

Ongeveer 11.690 respondenten van 16 jaar en ouder namen deel aan de enquête in alle provincies en territoria. Er werden gegevens verzameld over verschillende thema’s, waaronder kennis, houding en meningen; cannabisgebruik en -producten; bronnen en aankoop; beoordeling van risicovol cannabisgebruik; onbedoeld gebruik en schadelijke effecten; autorijden en cannabis; en cannabis voor medische doeleinden.

In 2023 werd de reikwijdte van de enquête uitgebreid met nieuwe onderwerpen, zoals het melden en optreden van bijwerkingen, identificatie van legale bronnen, kennis van de vereisten voor cannabisverpakkingen en een alternatief beoordelingsinstrument om schadelijk cannabisgebruik te meten.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed