Connect with us

Permanent Marker: de variëteit van het jaar 2023 volgens Leafly

Gepubliceerd

on

Permanente marker
Volg ons op Facebook

Elk jaar selecteert Leafly de beste cannabissoorten van het jaar op basis van zijn gebruikersgegevens. Jealousy was de winnaar in 2022, maar in 2023 was de beste soort Permanent Marker, een soort die zich als een lopend vuurtje heeft verspreid over de menukaarten van Amerikaanse apotheken.

PUBLICITE

Deze variëteit werd door Leafly uitgeroepen tot variëteit van het jaar en de razendsnelle opkomst van Permanent Marker kan worden toegeschreven aan een combinatie van uitzonderlijke genetica, strategische marketing en een toegewijde gemeenschap van kwekers en consumenten.

Van jaloezie tot Permanent Marker

Permanent Marker is niet zomaar een flits in de pan: het ontleent zijn kenmerken aan Jealousy, Leafly’s variëteit van het jaar 2022.

Seed Junky Genetics, een toonaangevende kweker in Los Angeles, heeft Jealousy verfijnd door er variëteiten zoals Biscotti en Sherbert in op te nemen, met als doel grotere, donkerdere, harsachtige toppen te produceren met een duidelijk aroma van druivensnoep en gas. De variëteit trok de aandacht van Doja Pak, die de naam bedacht en een wereldwijde marketingcampagne lanceerde in 2022, waarbij stekken verkocht werden voor $1.000 per stuk.

Tegen 2023 was de variëteit landelijk verspreid, met gerenommeerde kwekers zoals LA Family Farms, CAM, Doja Pak, Torus, Skord, Freddy’s Fuego en Preferred Gardens, die bijdroegen aan de wijdverspreide beschikbaarheid. De populariteit van Permanent Marker wordt versterkt door het kweekgemak.

PUBLICITE

Ongekende groei en populariteit

De stijgende populariteit van Permanent Marker wordt weerspiegeld in haar explosieve groei op de menukaarten van apotheken. Beginnend met slechts 10 winkels in augustus 2022, is het snel uitgebreid tot 587 winkels in november 2023 van de meer dan 8.000 winkels op Leafly.

Deze groei was niet alleen beperkt tot dispensariums; Permanent Marker beklom de webtrafficladder op Leafly en werd een van de top 200 soorten in het hele land. De buzz rond de soort heeft geresulteerd in een toename van de vraag, met consumenten die er actief naar op zoek zijn en dispensariums die vechten om het op voorraad te houden.

Een harsbud van Permanent Marker

Een bud van Permanent Marker

De Permanent Marker ervaring

De ervaring van het drinken van Permanent Marker zou echt uniek zijn. Vanaf het moment dat je het pakje opent, dringt het kenmerkende aroma, dat doet denken aan de geur van markeerstiften, tot je door. Het wordt beschreven als een verfijnde mix van druivensnoep, romige bessen en oplosmiddelen en betovert consumenten met zijn complexe smaakprofiel.

Qua visuele aantrekkingskracht heeft Permanent Marker grote, donkerpaarse toppen met oranje stampers en een royale laag witte hars.

PUBLICITE

Kracht en effecten

Permanent Marker maakt zijn reputatie als krachtige soort waar, met THC-niveaus van 25-30% en soms hoger volgens Amerikaanse analysecriteria. De effecten zijn zeer indica en leveren een zware, krachtige high. De beoordelingen op Leafly, die haar 4,8 van de 5 sterren geven, onderstrepen haar superioriteit ten opzichte van andere populaire soorten zoals Lemon Cherry Gelato en Runtz.

Hoewel de potentie wordt erkend, worden gebruikers gewaarschuwd voor mogelijke bijwerkingen zoals angst, duizeligheid of een plakkerige mond. Deze soort wordt aanbevolen voor ervaren gebruikers die de intensiteit kunnen waarderen.

De geschiedenis van Permanent Marker

Seed Junky Genetics, de maker van Permanent Marker, verlegt al sinds de oprichting in 2007 de grenzen van het kweken van cannabis. Medeoprichter JBeezy en zijn team begonnen aan een nauwgezet kweekproces van 2019 tot 2021 om Permanent Marker te creëren. Het selectieproces omvatte complexe kruisingen, met als doel de perfecte balans te vinden tussen snoepzoete smaak en koolzuurhoudende ondertonen.

De rol van Doja Pak in de marketing van Permanent Marker heeft een cruciale rol gespeeld in de wereldwijde erkenning. Het uitbrengen van klonen van $1.000, een massale marketinggolf in 2022 en de strategische keuze van de naam van de variëteit hebben allemaal bijgedragen aan het wijdverspreide succes.

Wat heeft de toekomst in petto voor Permanent Marker?
De impact van Permanent Marker gaat verder dan de erkenning als variëteit van het jaar. Seed Junky heeft ervoor gekozen om klonen van $1.000 wereldwijd te distribueren en zo een netwerk van kwekers te creëren in plaats van één eigenaar. Het succes van de variëteit blijkt uit het feit dat ze meerdere malen op de recensielijsten van High Times is verschenen en zowel op de legale als illegale markt te vinden is.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Permanent Marker, want Seed Junky introduceert gefeminiseerde zaden in mei 2023, wat een nieuwe golf van groei en innovatie op gang zal brengen. De variëteit heeft al de aanzet gegeven tot kruisingen zoals Permanent Marker x Push Pop, wat duidt op haar invloed op toekomstig genetisch onderzoek.

De volgende golf: Gello Shotz, ananas, mango, Bubblegum

Terwijl Permanent Marker blijft domineren, rust Seed Junky Genetics niet op haar lauweren. De volgende partij Marker belooft een aantal spannende variaties, waaronder kruisingen van Gello Shotz, Ananas, Mango en Bubble Gum. Deze kruisingen moeten zorgen voor nieuwe smaken, hogere opbrengsten en een even hoog THC-gehalte, waardoor het momentum van Permanent Marker levendig blijft.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed