Connect with us

4,5 kg cannabis legaal verkocht in Lausanne in één maand

Gepubliceerd

on

Legale cannabis in Lausanne
Volg ons op Facebook

In de eerste operationele maand verkocht het legale cannabisverkooppunt in de stad Lausanne 4,5 kilo, oftewel 5% van de hoeveelheid die naar schatting van de zwarte markt afkomstig was.

PUBLICITE

Frank Zobel, adjunct-directeur van Addiction Suisse, gaf in een interview met 24 Heures enkele demografische kenmerken van de kopers: “Ze zijn gemiddeld tussen de 35 en 40 jaar oud en nemen over het algemeen niet deel aan programma’s om drugsverslaafden te helpen.”

Voor hem daagt dit stereotypen uit en suggereert het dat een diverse groep geïnteresseerd is in gereguleerde cannabis. Meer dan 600 volwassenen in Lausanne hebben hun intentie uitgesproken om de komende maanden deel te nemen aan het Cann-L project, wat wijst op een potentiële aantrekkingskracht van consumenten op legale en gereguleerde kanalen.

De potentie van de verkochte cannabis levert ook waardevolle informatie op. Zobel merkt op dat “de cannabis waar de meeste vraag naar is de meest potente is, met een THC-gehalte van ongeveer 15%, goed voor 40% van de verkoop”.

Zobel gaat in op de aanwezigheid van drugsdealers in het gebied en wijst erop dat de eerste deelnemers aan het Cann-L project hun cannabis inkochten via korte kanalen, zoals kennissen of kwekers. Zobel houdt vol dat straatverkopers nog steeds kunnen voldoen aan spontane behoeften die legale verkooppunten niet kunnen vervullen.

PUBLICITE

Het Cann-L project is geïnspireerd door Québec en heeft niet alleen als doel de zwarte markt te monitoren, maar ook om de impact van verkoop zonder winstoogmerk op het consumentengedrag te beoordelen. Deelnemers moeten om de zes maanden een vragenlijst invullen, waarvan de gegevens gebruikt zullen worden om de langetermijneffecten van het project te evalueren.

De financiële betrokkenheid bij het Cann-L project is aanzienlijk, met een kostprijs van 1,7 miljoen Zwitserse frank en een geplande duur van vier en een half jaar. Het zal onder andere worden gebruikt om een diepgaand inzicht te krijgen in de dynamiek van gereguleerde cannabisverkoop en de mogelijke effecten ervan op de samenleving.

De steden Basel en Zürich zijn al begonnen met de gereguleerde verkoop van cannabis in apotheken in 2023.

Deze initiatieven in verschillende Zwitserse steden zijn niet alleen experimenteel, maar zijn ook bedoeld om bij te dragen aan het lopende debat over het opstellen van federale wetgeving over cannabis. In Zwitserland gebruikt momenteel 4% van de volwassenen cannabis, en de gegevens van deze proefprojecten zullen een cruciale rol spelen bij het vormgeven van het toekomstige regelgevende kader.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed