Connect with us

In Marokko dringen boeren en investeerders aan op de legalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Marokko

In Marokko dringen investeerders en cannabistelers er bij de regering op aan om te overwegen de recreatieve cannabismarkt te legaliseren, drie jaar na de medische en industriële legalisatie van cannabis.

PUBLICITE

Tijdens bezoeken aan landbouwgronden in de Rif-regio, georganiseerd door het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisgerelateerde Activiteiten (ANRAC), werd vorige week een oproep gedaan door Shakib Al Khayari, coördinator van de Marokkaanse Coalitie voor het Medische en Industriële Gebruik van Cannabis:

“In Marokko zal het nodig zijn om een debat te openen, omdat regulering voor medische en industriële doeleinden de bestaande zwarte markt niet zal elimineren”.

In mei 2021 zette Marokko een belangrijke stap door de teelt van cannabis voor therapeutische en industriële doeleinden te legaliseren, met als doel een markt aan te boren die naar schatting 15 miljard euro waard is. De beslissing liet echter de deur dicht voor recreatief gebruik, wat de aanhoudende discussies in het land en daarbuiten aanwakkert.

De beslissing van het Marokkaanse parlement om cannabis te legaliseren voor farmaceutisch en industrieel gebruik was een keerpunt na decennia van criminalisering. Desondanks blijft de vraag naar recreatieve cannabis bestaan, waardoor een parallelle markt ontstaat die de doelstellingen van de regulering ondermijnt.

PUBLICITE

Uitdagingen en kansen van cannabislegalisering in Marokko

Het legaliseren van cannabis biedt zowel uitdagingen als kansen voor Marokko. Het zou de mogelijkheid bieden om een illegale handel om te zetten in een legale industrie, ten gunste van boeren en bedrijven. Maar bij gebrek aan een duidelijk plan om de winsten eerlijk te verdelen, blijven veel boeren sceptisch en kiezen ze ervoor om in de schaduw te blijven opereren.

De Marokkaanse Coalitie voor Medisch en Industrieel Gebruik van Cannabis heeft een leidende rol gespeeld in het bepleiten van de legalisatie van recreatief gebruik. Door middel van publiek debat en contacten met beleidsmakers wil de coalitie de voordelen van cannabisgebruik voor de gezondheid en het economisch potentieel van een recreatieve markt benadrukken.

Marokko is een van ’s werelds grootste producenten en exporteurs van hasj, maar als het land toetreedt tot de legalisering van cannabis kan het historische cannabisproducenten migreren naar een legaal ecosysteem. Uiteindelijk zijn het de landen die illegale goederen ontvangen die het meest te verliezen hebben.

Voor zijn eerste legale cannabisoogst produceerde Marokko 294 ton.

PUBLICITE

 

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed