Connect with us

Delaware wil cannabisverkoop zo snel mogelijk laten beginnen

Gepubliceerd

on

Cannabisverkoop in Delaware
Volg ons op Facebook

Een nieuw wetsvoorstel om de recreatieve verkoop van cannabis via bestaande medicinale apotheken te versnellen, krijgt zowel steun als tegenstand in Delaware.

PUBLICITE

Terwijl voorstanders zeggen dat het de invoering zal stroomlijnen en onmiddellijke belastinginkomsten zal genereren, vrezen critici dat het bestaande exploitanten oneerlijk zal bevoordelen en nieuwkomers op de markt zal verlammen. De staat Delaware legaliseerde cannabis in 2023.

Wetsontwikkelingen over cannabis in Delaware

Een wetsvoorstel dat de weg van de staat naar de verkoop van recreatieve cannabis aanzienlijk zou kunnen versnellen, is door een wetgevende commissie in Delaware heengekomen. Het House Economic Development, Banking, Insurance and Commerce Committee stemde voor een maatregel die huidige medicinale cannabis aanbieders toestaat om dubbele licentiehouders te worden. De maatregel zou hen in staat stellen om zowel medische patiënten als consumenten voor volwassenen te bedienen eerder dan de oorspronkelijke tijdlijn.

De wetgeving, gesponsord door Democratisch afgevaardigde Ed Osienski en Senator Trey Paradee, die een centrale rol hebben gespeeld in de hervormingsinspanningen voor cannabis in de staat, stelt de creatie van een “conversie licentie” categorie voor. Deze categorie zou criteria vaststellen voor medische cannabisbedrijven om over te stappen op een dubbele licentie. Deze bedrijven moeten aantonen dat ze in staat zijn om aan de aanhoudende medische vraag te voldoen, de sociale rechtvaardigheidsagenda van de staat ondersteunen en een arbeidsovereenkomst sluiten met een legitieme vakbond.

Kamerlid Osienski benadrukte de potentiële voordelen van het wetsvoorstel door te zeggen: “Dit wetsvoorstel bouwt voort op het bestaande medische programma en biedt een solide basis voor een succesvol recreatief programma voor volwassenen, ondersteunt het rechtvaardigheidsprogramma, bespaart tijd en middelen en genereert in korte tijd belastinginkomsten voor de staat.”

PUBLICITE

Hij benadrukte ook de snelheid van het proces en voorspelde dat recreatieve cannabis op 1 april 2025 beschikbaar zou kunnen zijn voor consumenten.

Grootste bepalingen en vereisten

Volgens de voorgestelde wetgeving zou het Delaware Office of the Marijuana Commissioner (OMC) aanvragen voor conversievergunningen moeten openen voor 1 augustus, met een sluitingsdatum van 1 november.

Houders van een goedgekeurde conversievergunning zouden na goedkeuring direct kunnen beginnen met de verkoop en hun vergunning zou na vier jaar verlopen. Deze bedrijven zouden dan de mogelijkheid hebben om algemene licenties aan te vragen voordat deze verlopen. De licentiekosten zijn vastgesteld op $100.000, waarbij de opbrengst gaat naar financiële steun voor sociale rechtvaardigheid voor voorwaardelijke licentie-aanvragers.

Zorgen van verdedigers

Ondanks het potentieel van het wetsvoorstel voor een snelle uitrol, hebben verschillende voorstanders van cannabishervorming hun grote zorgen geuit. Zoë Patchell, uitvoerend directeur van het Delaware Cannabis Advocacy Network, waarschuwde dat de wetgeving de inspanningen voor eerlijke concurrentie en gelijkheid zou kunnen ondermijnen.

PUBLICITE

“HB 408 zou de vooruitgang terugdraaien door zes gelukkige bedrijven een gouden ticket te geven dat geen enkel ander bedrijf zal krijgen”, zei ze en benadrukte het risico van het creëren van een onevenwichtige markt waar bestaande exploitanten een aanzienlijk voordeel hebben.

Chris Goldstein, regionaal organisator voor de National Organization for the Reform of Marijuana Laws (NORML), sluit zich aan bij de zorgen van Patchell. Goldstein wijst op de ervaring in New Jersey, waar medicinale cannabisbedrijven voorrang kregen op de recreatieve markt.

“Alle beloften die ik tot nu toe in New Jersey heb gezien, zijn niet nagekomen”, zei hij en hij waarschuwde dat Delaware deze misstappen zou kunnen herhalen.

Hij bekritiseerde HB 408 als een model van “hoe je dingen niet voor elkaar krijgt” en suggereerde dat geen enkele staat er tot nu toe in geslaagd is om eerlijkheid in cannabislegalisatie te implementeren en dat het huidige plan van Delaware die trend waarschijnlijk zal voortzetten.

Het debat over eerlijkheid

De kwestie van sociale rechtvaardigheid in de cannabisindustrie staat ook centraal in het debat. Het wetsvoorstel bepaalt dat licentiehouders voor conversie het sociale rechtvaardigheidsprogramma van Delaware moeten steunen. Critici beweren echter dat deze bepaling niet ver genoeg gaat om echte gelijkheid te garanderen. Ze vrezen dat het toestaan van gevestigde bedrijven om de markt vanaf het begin te domineren nieuwkomers zal marginaliseren, in het bijzonder die uit gemeenschappen die onevenredig getroffen zijn door het vroegere cannabisverbod.

De spanning tussen opportunisme en eerlijkheid is voelbaar. Aan de ene kant is er een duidelijk voordeel om de infrastructuur en ervaring van bestaande medicinale dispensaria te gebruiken om recreatieve verkoop te lanceren. Deze aanpak belooft onmiddellijke belastinginkomsten en een gereguleerde toeleveringsketen. Aan de andere kant roept het zorgen op over de eerlijkheid en de mogelijke verankering van bestaande spelers, wat innovatie en inclusiviteit in een groeiende markt zou kunnen verstikken.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed