Connect with us

Israël maakt toegang tot medische cannabis nog makkelijker

Gepubliceerd

on

Toegang tot medische cannabis in Israël

Begin juni besloot de Gezondheidscommissie van de Knesset, het Israëlische parlement, om de toegang tot medicinale cannabis aanzienlijk te verbreden, zodat een groter aantal patiënten er gebruik van kan maken, zonder dat ze een speciale vergunning nodig hebben om het te gebruiken.

PUBLICITE

Het besluit maakt deel uit van een hervorming die de afgelopen maanden is doorgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid . Als onderdeel van deze hervorming hoeven patiënten die lijden aan een groot aantal ziekten niet langer een vergunning aan te vragen om medicinale cannabis te krijgen. Patiënten krijgen een recept dat vergelijkbaar is met dat voor andere medicijnen op recept. De verordening zal binnen zes maanden in werking treden, zodra de bevoegde autoriteiten de nodige voorbereidingen hebben getroffen.

In de verordening staat dat mensen die lijden aan de volgende ziekten en medische aandoeningen voortaan een recept voor cannabis kunnen krijgen: epilepsie, ziekte van Crohn, dementie, autisme (zonder leeftijdsbeperking), oncologische ziekten, multiple sclerose, HIV/AIDS en terminaal zieke patiënten met een levensverwachting van minder dan zes maanden.

Deze patiënten hebben niet langer een vergunning nodig, maar kunnen een recept krijgen van bepaalde artsen die een opleiding krijgen in het gebruik van cannabis.

Dit is een verandering ten opzichte van de huidige regelgeving, die vereist dat kankerpatiënten met een actieve oncologische ziekte of diegenen die een actieve kankerbehandeling ondergaan om symptomen te verlichten of bijwerkingen te behandelen een vergunning moeten hebben voordat ze medicinale cannabis voorgeschreven krijgen.

PUBLICITE

Op dit moment hebben ongeveer 100.000 patiënten in Israël een vergunning voor het gebruik van medicinale cannabis, waarvan de meerderheid lijdt aan ziekte, pijn en posttraumatische aandoeningen. Tijdens discussies over de regelgeving uitten patiënten hun bezorgdheid over het feit dat deze specifieke ziekten en aandoeningen niet zouden worden opgenomen in de nieuwe regelgeving.

“Dit is slechts de eerste stap; er zijn andere medische aandoeningen die aandacht en behandeling nodig hebben”, zei Uriel Busso, lid van de Knesset en voorzitter van de commissie.

“Onze focus ligt op het welzijn van de patiënt en de wens om hun pijn te verlichten, de beschikbaarheid en toegang tot artsen te vergroten en de prijzen te verlagen, en tegelijkertijd de bezorgdheid over misbruik en schadelijk gebruik van het medicijn aan te pakken”, voegde hij eraan toe.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed