Connect with us

Vermont breidt zelfkweek en toegang tot cannabis voor patiënten uit

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Vermont

Patiënten met medicinale cannabis in Vermont mogen nu 12 planten kweken, waaronder 6 kweekplanten, en medicinale cannabisproducten mogen nu tot 100 milligram THC per portie bevatten in vergelijking met 50 milligram voorheen, onder een wetsvoorstel dat de Republikeinse gouverneur Phil Scott zonder zijn handtekening in werking liet treden

PUBLICITE

De wet breidt ook de toegang tot medische cannabis uit voor patiënten die lijden aan posttraumatische stressstoornis en verhoogt het totale aantal patiënten dat een zorgverlener tegelijkertijd kan helpen.

Andere bepalingen van de wet creëren een nieuwe categorie gelicentieerde kwekers, bekend als vermeerderingskwekers, die onrijpe planten en klonen mogen kweken en verkopen. Een ander deel van de wet richt een adviesgroep op om aanbevelingen te doen voor het toewijzen van fondsen aan gemeenschappen die onevenredig zwaar zijn getroffen door het cannabisverbod.

Er wordt ook een cannabisanalyselaboratorium opgericht op staatsniveau. Hierdoor kan de Vermont Cannabis Control Board steekproefsgewijs producten testen om er zeker van te zijn dat de tests die worden uitgevoerd door een van de onafhankelijke laboratoria accuraat zijn wat betreft potentie en andere belangrijke ingrediënten zoals terpenen.

De wetgevers van Vermont legaliseerden medicinale cannabis aanvankelijk in 2004. In 2018 delegaliseerde de wetgever het bezit van cannabis voor volwassenen. Twee jaar later namen ze een aparte wetgeving aan die de productie en detailverkoop van cannabisproducten legaliseerde.

PUBLICITE

Gouverneur Scott stond ook toe dat de maatregel wet werd zonder zijn handtekening.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed