Connect with us

Legaal gebruik van cannabis in Marokko: ANRAC geeft bijna 3.000 vergunningen af sinds het begin van het jaar

Gepubliceerd

on

Productie van legale cannabis in Marokko

De Marokkaanse cannabisindustrie bloeit onder impuls van strategische hervormingen en regelgevende initiatieven onder leiding van de Agence Nationale de Réglementation des Activités relatives au Cannabis (ANRAC). De onlangs door de ANRAC gepubliceerde gegevens wijzen op een aanzienlijke toename van het aantal vergunningen en teeltarealen ten opzichte van vorig jaar. In 2023 bedroeg de eerste oogst van legale cannabis in totaal 294 ton.

PUBLICITE

Het ANRAC heeft een sleutelrol gespeeld bij het orkestreren van deze groei, door toezicht te houden op de verschillende facetten van de cannabiswaardeketen – van teelt tot export – in lijn met Marokko’s internationale verplichtingen. De rol van het agentschap strekt zich niet alleen uit tot het afgeven van vergunningen, maar ook tot het toezien op de naleving van wettelijke kaders en het faciliteren van onderzoeksinitiatieven.

Cannabisteelt en -productie ontwikkelen

In de noordelijke regio’s van Marokko, Taounate, Chefchaouen en Al Hoceima, heeft ANRAC 2737 vergunningen verleend aan lokale boeren, tegenover 609 in 2023. Legale teelten zullen nu een totale oppervlakte van 2.552 hectare beslaan, tegenover 286 hectare in 2023. Ter vergelijking: Frankrijk, de Europese leider, teelt 22.000 hectare hennep. Deze toename van het areaal onderstreept de groeiende interesse en het economisch potentieel van de cannabissector in Marokko.

er werden 168 licenties toegekend aan 61 verschillende operatoren, waaronder een farmaceutisch bedrijf, 16 coöperaties, 37 bedrijven en 7 particulieren.

Naast de teelt, strekt het werkterrein van ANRAC zich uit tot het bredere landschap van cannabisproducten, waaronder industriële, medische en farmaceutische toepassingen. De proactieve aanpak van het agentschap stimuleert duidelijk innovatie en diversificatie in de sector.

PUBLICITE

In 2023 werden 42 medicinale cannabisproducten vervaardigd uit legale productie, waaronder 11 cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten en 31 voedingssupplementen. Deze diversificatie weerspiegelt een strategische verschuiving naar cannabisderivaten met toegevoegde waarde als antwoord op de groeiende wereldwijde vraag naar farmaceutische en wellnessproducten op basis van cannabis.

Daarnaast gaf het ministerie van Volksgezondheid op dezelfde datum 7 registratiecertificaten af voor wellnessgebruik, waarvan twee voor voedingssupplementen (kruidenthee) en vijf voor cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten. Eén operator en één coöperatie exporteerden 65,5 kg cannabisproducten naar Zwitserland, en een andere export van 30 kg CBD-hars bevindt zich in de laatste fasen van de exportprocedure, volgens de ANRAC.

De ANRAC vermeldt ook dat het Office national de sécurité sanitaire des produits alimentaires (ONSSA) 73 vergunningen heeft verleend voor het gebruik van Beldia-zaad voor een oppervlakte van 1.262 hectare aan 73 productiecoöperaties (1.225 boeren) en 11 invoervergunningen voor een oppervlakte van 286 hectare aan 22 productiecoöperaties (285 boeren).

Marokko’s cannabistrategie is gebaseerd op een solide regelgevend kader dat is afgestemd op internationale standaarden en verplichtingen. Het mandaat van ANRAC strekt zich uit tot regelgevend toezicht en samenwerking met internationale organen, waarbij transparantie en verantwoording worden gewaarborgd.

PUBLICITE

Deze inspanningen worden ondersteund door Wet 13-21, die het legale gebruik van cannabis regelt en het fundamentele kader vormt voor de activiteiten van ANRAC.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed