Connect with us

Paraguay bespreekt de regulering van medische, industriële en recreatieve cannabis: zijn er veranderingen op komst?

Gepubliceerd

on

Cannabis in Paraguay

Vorige week debatteerde de Senaat over de toekomst van cannabis in Paraguay. Politieke leiders, bijeengeroepen door de Commissie voor de preventie en bestrijding van drugshandel en aanverwante misdrijven, voorgezeten door senator Sergio Rojas, kwamen bijeen om het potentiële medische, industriële en recreatieve gebruik van de plant te bespreken.

PUBLICITE

Sprekers uit verschillende vakgebieden namen het woord om deverschillende toepassingen van cannabis uit te leggen en op te roepen tot een einde aan de demonisering van de plant, waarvan het medisch gebruik al sinds 2020 van kracht is.

Cannabis geniet brede steun in Paraguay

Wetgever Dionisio Amarilla, de rapporteur van de commissie, was een van degenen die de noodzaak herhaalden om de huidige wetgeving en de impact ervan op het land te herzien. Volgens de heer Amarilla kan Paraguay de weg vrijmaken voor cannabisproductie in Zuid-Amerika. Na de bijeenkomst begint het land na te denken over hoe cannabis een aanjager van economische ontwikkeling kan worden.

Marcelo Demp, voorzitter van de Paraguayaanse Kamer van Industriële Hennep, nam ook deel aan het debat. Hij zei dat de instelling sinds 2019 de cultuur van niet-psychoactieve industriële cannabis heeft gepromoot in 14 departementen, waardoor de economische groei van landelijke en inheemse gemeenschappen wordt bevorderd.

Nadat Demp werd gevraagd naar het belang van het evenement, vertelde hij El Planteo dat de Kamer voor Industriële Hennep van mening is dat “Paraguay klaar is om de grote stap te zetten om THC psychoactief te kunnen gebruiken, maar met de juiste controles”. De kamer benadrukte ook dat het land “een grote kans heeft om de leiding van legale cannabis in de regio te veroveren en een industriële krachtcentrale te worden”.

PUBLICITE

Zonder het wetenschappelijke aspect te vergeten, gaf Dr. Hernán Codas, lid van de Wetenschappelijke Vereniging van Paraguay en het Paraguayaanse Cannabis Observatorium, een perceptie die in tegenspraak is met wat al zoveel jaren gegeneraliseerd wordt. Codas benadrukte dat cannabis niet zo verslavend is als andere, sterkere drugs. Hij riep daarom op om gebruik te maken van legale productie.

De Paraguayaanse Cannabis Coöperatie was aanwezig en haar vertegenwoordiger was Juan Carlos Cabezudo, die zei dat “de basis van elke serieuze zaak voor dit land de depenalisering van de plant moet zijn”. Hij streeft dus naar een diepgaande juridische hervorming die welvaart zal brengen.

Wetgevers zoals José Oviedo, Eduardo Nakayama, Ignacio Iramain, Ever Villalba, Patrick Kemper, Rubén Velázquez, Lilian Samaniego, Celeste Amarilla en Esperanza Martínez namen deel aan het debat. Geïnteresseerde burgers die actief betrokken zijn bij de kwestie namen ook deel aan het evenement.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed