Connect with us

Legalisatie van cannabis kan leiden tot lagere bierverkoop, zegt nieuw onderzoek

Gepubliceerd

on

Minder bier verkocht in Canada
Volg ons op Facebook

De legalisatie van cannabis leidt tot een daling van de bierverkoop in de detailhandel, volgens nieuwe gegevens gepubliceerd in het Jjournal of Drug and Alcohol Dependence.

PUBLICITE

De studie, getiteld Association Between Non-Medical Cannabis Legalization and Alcohol Sales: Quasi-Experimental Evidence from Canada, onderzocht maandelijkse alcoholverkoopgegevens in Canada van 2012 tot 2020, twee jaar na de nationale legalisatie van cannabis.

Het bestudeerde de impact van cannabislegalisatie op de verkoop van bier en sterke drank. De belangrijkste bevindingen suggereren dat bierverkoop in heel Canada, maar vooral in de vier westelijke provincies van het land, met 2,8% daalde tussen de legalisatie in oktober 2018 en februari 2020.

De bierverkoop daalde met 96 hectoliter per 100.000 mensen onmiddellijk na de legalisatie voor volwassenen, en met nog eens 4 hectoliter per 100.000 mensen elke maand daarna, wat neerkomt op een gemiddelde maandelijkse daling van 136 hectoliter per 100.000 mensen.

Uitgesplitst naar biersoort was de daling het grootst bij de verkoop van bier in blik en fust, maar er was geen daling in de verkoop van bier in flesjes.

PUBLICITE

Volgens het onderzoek heeft de legalisatie ook niet geleid tot een verandering in de verkoop van sterke drank in Canada.

De studie suggereert dat legalisering kan hebben geleid tot een substitutie-effect, waarbij individuen mogelijk overstappen van bier naar cannabis, maar beveelt verder onderzoek op deze gebieden aan, in het bijzonder rekening houdend met de impact van de COVID-19 pandemie en de mogelijke heterogeniteit van effecten tussen verschillende demografische groepen.

In een persbericht over de bevindingen suggereerde de National Organization for the Reform of Marijuana Laws (NORML) dat de Amerikaanse gegevens ook een daling laten zien in de verkoop van alcohol na het aannemen van wetten die cannabis liberaliseren. Dit werd benadrukt in een meta-analyse.

Ook in Canada was de legalisatie van medicinale cannabis al geassocieerd met een daling van de alcoholverkoop, waardoor er eerder sprake was van een cyclische trend dan van een effect van de legalisatie van recreatieve cannabis in Canada.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed