Connect with us

Senaat Hawaï keurt plan goed om cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Recreatieve cannabis in Hawaï

Hawaï, bekend om zijn prachtige landschappen en inheemse cannabissoorten, staat op het punt een belangrijke wetswijziging te ondergaan. De Senaat van de staat heeft zojuist ingestemd met plannen om wietgebruik door volwassenen te legaliseren en reguleren.

PUBLICITE

De voorgestelde legalisatie van cannabis in Hawaï

De voorgestelde wet, SB 3335, is een uitgebreide poging om de Hawaiiaanse benadering van cannabis te herzien. Onder de belangrijkste bepalingen, wil het wetsvoorstel volwassenen van 21 jaar en ouder toestaan beperkte hoeveelheden cannabis en cannabisconcentraten te bezitten. Daarnaast creëert het een robuust kader voor gelicentieerde en gereguleerde verkoop in de staat.

Deze nieuwste wetgeving bouwt voort op eerdere pogingen om cannabis te legaliseren in Hawaï. Vorig jaar boekte een vergelijkbaar wetsvoorstel vooruitgang in de Senaat, maar het strandde uiteindelijk in het Huis van Afgevaardigden. Met de recente goedkeuring van SB 3335 zijn voorstanders optimistisch dat deze versie meer kans van slagen heeft.

De voorgestelde wetgeving bevat verschillende cruciale bepalingen om verschillende aspecten van de regulering en belasting op cannabis te regelen. Deze omvatten:

  • Bezit en kweek: Volwassenen van 21 jaar en ouder mogen 28 gram cannabis (5 gram cannabisconcentraten) bezitten en maximaal 6 planten kweken voor persoonlijk gebruik. In het geval van kweek is thuisbezit toegestaan tot 10 ounces (280 gram)
  • Regulerend kader:De oprichting van de Hawaii Hemp and Cannabis Authority, verantwoordelijk voor het verlenen van vergunningen aan en het toezicht houden op volwassen cannabisbedrijven en de hennepindustrie in de staat
  • Belasting: De belastinginkomsten die worden gegenereerd door de verkoop van cannabis zouden worden toegewezen aan initiatieven op het gebied van wetshandhaving en programma’s ter bevordering van sociale gelijkheid, volksgezondheid en educatie op het gebied van cannabis
  • Kwijtschelding van veroordelingen: Mensen met eerdere veroordelingen voor nu gelegaliseerde activiteiten kunnen een verzoek indienen om hun strafblad te laten schrappen, wat de hervorming van het strafrecht en sociale re-integratie
  • zou bevorderen

Publieke sentimenten en het politieke landschap

De beweging voor legale cannabis in Hawaï weerspiegelt een bredere verschuiving in de publieke opinie en politieke prioriteiten in de VS. De meest recente peiling geeft aan dat 58% van de inwoners van de staat voorstander is van cannabishervorming.

PUBLICITE

Ondanks de vooruitgang van het project vragen voorstanders en wetgevers om verdere verfijning van de wetgeving. Sommige bepalingen hebben tot bezorgdheid geleid, waaronder straffen voor het bezit van cannabis door minderjarigen en regulerend toezicht op de industrie.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed