Connect with us

Dubbelblind onderzoek toont aan dat THCV energie en motivatie verhoogt zonder het “foncedalle” effect van THC

Gepubliceerd

on

Een THCV bloem van Phylos

Als het gaat om cannabinoïden, staat THC vaak in de schijnwerpers. Verborgen in de fijne kneepjes van cannabis zit echter een minder bekend juweeltje: THCV. Recente resultaten van een dubbelblind klinisch onderzoek, uitgevoerd door cannabisgenetica-bedrijf Phylos en cannabisonderzoeksbedrijf People Science, hebben het potentieel aangetoond van THCV, een minder belangrijke cannabinoïde die van nature aanwezig is in sommige cannabissoorten.

PUBLICITE

Onderzoek naar THCV: een nieuwe ontdekking

Aangeprezen als dieetwiet vanwege de afwezigheid van eetlustopwekking, heeft THCV de aandacht getrokken vanwege zijn unieke eigenschappen. Zoals de studie laat zien, heeft THCV energetische effecten zonder de vermoeidheid en trek die typisch zijn voor THC. Van de 78 deelnemers die snoep met THCV kregen, meldde een significant aantal zich energieker te voelen en zich meer bezig te houden met dagelijkse activiteiten dan deelnemers die een placebo kregen.

In dit onderzoek kregen de deelnemers placebo snoep, snoep dat alleen delta-9 THC bevatte of THCV-dominant snoep. Terwijl de THC-snoepjes alleen honger opwekten bij 50% van de deelnemers, vertoonde de THCV-groep geen statistisch significante toename in eetlust.

Bovendien werd vermoeidheid, een veel voorkomende bijwerking van THC, drie keer zo vaak gerapporteerd in de groep met alleen THC dan in de THCV-groep. Zowel THC-only als THCV snoepjes hadden positieve effecten op activiteit, motivatie en algemeen welzijn, maar THCV viel op door zijn unieke energetiserende eigenschappen.

Hoewel de studie nog niet is gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift, zei Alisha Holloway, Chief Scientific Officer bij Phylos, over het belang ervan: “Deze studie markeert een keerpunt voor de cannabisindustrie in het begrijpen van het effect van THCV in combinatie met THC. De studie stelt ons in staat om onze uitzonderlijke planten te gebruiken voor de ontwikkeling van gerichte cannabisproducten, en om nieuw terrein te verkennen in het begrijpen van de werkzaamheid van natuurlijke cannabinoïden.”

PUBLICITE

Het potentieel van THCV ontdekken

Naast de energiegevende effecten is THCV veelbelovend in termen van therapeutische toepassingen. Hoewel de onderzoekers zich in deze studie niet hebben verdiept in de mechanismen achter de unieke effecten van THCV, suggereert eerder onderzoek dat het een CB1-receptorantagonist kan zijn, wat een manier biedt om de veelvoorkomende bijwerkingen van THC, zoals verhoogde eetlust, te omzeilen. Daarnaast hebben onderzoeken een rol voor THCV gesuggereerd in dermatologische behandelingen, wat duidt op een breder spectrum van therapeutische voordelen.

De zoektocht naar het potentieel van cannabis blijft wetenschappelijk onderzoek stimuleren. Recente onthullingen van de Washington State University hebben licht geworpen op hoe cannabis specifieke neuronen in de hersenen activeert, waardoor de fijne kneepjes van cannabis eetluststimulatie duidelijker worden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed