Connect with us

Legalisering cannabis in Duitsland uitgesteld tot 2024

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Duitsland in 2024

De Duitse Cannabiswet (CanG), die een regelgevend kader moet vaststellen voor het gebruik van cannabis door volwassenen in het land, is een paar maanden naar achteren geschoven. Zoals we niet zo lang geleden schreven, wordt er “in december gestemd over het wetsvoorstel”, schreef de Duitse politica Carmen Wegge in een bericht op X / ex-Twitter.

PUBLICITE

“Dit betekent dat we ons niet aan het tijdschema zullen houden.”

Ze zei ook dat verbeteringen aan het wetsvoorstel nog steeds worden besproken.

Besprekingen en verbeteringen

Zoals gemeld door het Legal Tribune Online (LTO), zijn er weinig of geen belangrijke kwesties rond het wetsvoorstel, zoals of het realistisch is om consumptie te verbieden binnen 200 meter van plaatsen waar kinderen kunnen zijn (school, jeugdorganisatie, speeltuin, sportveld) en rond Cannabisclubs of dat de limiet van 25 gram geldt voor thuisteelt, zijn niet of nauwelijks beantwoord.

Bovendien worden de breuken tussen de verschillende elementen van de coalitiewerkgroep steeds duidelijker, waarbij parlementsleden waarschuwden dat de hoorzitting duidelijk maakte dat er “ingrijpende veranderingen” nodig waren voordat het huidige ontwerp klaar was.

PUBLICITE

Kirsten Kappert-Gonther van de Green Party tweette vorige week dat “sommige formuleringen op bepaalde punten nog moeten worden aangepast. Dit is een goede zaak, kwaliteit gaat boven tijdsdruk. De voltooiing staat gepland voor december.”

Een ander SPD-lid, Dirk Heidenblut, plaatste ook een bericht op zijn Instagram, dat nu verwijderd is, met meer details over het nieuwe beoogde tijdschema.

Hij zei: “Helaas was mijn vertrouwen ongegrond. Zoals altijd zit de duivel in de details en is er nog steeds tijd nodig om de noodzakelijke stukken voor de commissie goed voor te bereiden. Het gevolg is dat de CanG niet volgende week gebruikt kan worden, maar pas in de 50e week. Dit betekent dat de Bondsraad pas in februari begint, en dus pas op 1 maart 2024.”

Wat gebeurt er nu?
Duitsland had aanvankelijk aangegeven dat de wetgeving tegen het einde van het jaar in werking zou kunnen treden, maar door de vertraging is begin 2024 realistischer.

PUBLICITE

Hoewel de datum van de laatste hoorzitting in de Bondsdag slechts een maand is verschoven, met een nieuwe datum gepland tussen 13 en 15 december, moet het wetsvoorstel nog steeds worden behandeld door de Bundresrat (Federale Raad).

Hoewel dit in wezen een formaliteit is en de Bundesrat niet de macht heeft om het wetsvoorstel tegen te houden zodra het is aangenomen door de Bondsdag, is de laatste zitting van de Bondsraad gepland voor 15 december.

De Bondsraad komt pas op 2 februari 2024 bijeen, dus de definitieve goedkeuring van het wetsvoorstel zal na die datum moeten plaatsvinden.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed